כזה טעמתם? מתכון ל'סופגניית בלאן' במילוי קרם פטיסייר עם יין מבעבע

כזו סופגניה עוד לא טעמתם: שף קונדיטור קלוד בן סימון ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים חושף מתכון ל'סופגניית בלאן' במילוי קרם פטיסייר עם יין מבעבע בלאן דה בלאן של ירדן - במיוחד לחנוכה
יעל חן
כ"א כסלו התשע"ז / 21.12.2016 14:14
חנוכה, סופגניות, וולדורף אסטוריה

 רכיבים להכנת הסופגניות:

 400 גר' קמח

80 גר' ביצים

34 גר' מרגרינה

60 גר' סוכר

20 גר' שמרים לחים

34 גר' חלב

114 גר' יין מבעבע – בלאן דה בלאן של יקב ירדן

1 גרידת מקל וניל

1 גרידת תפוז

1 גרידת לימון1

קורט מלח

אופן הכנה:

 • מפוררים את השמרים לתוך הקמח, מערבבים ומוסיפים את הביצים, מערבבים עוד קצת ואז מוסיפים את היין מבעבע וכל שאר המרכיבים חוץ מהמלח. לשים מעט את הבצק ואז מוסיפים את המלח.

• לשים היטב את הבצק ומניחים בקערה משומנת, עוטפים, ומניחים בצד להתפחה כשעה.

• לאחר שעה טופחים על הבצק עד להוצאת האוויר, ומחלקים לכדורים קטנים. מניחים את הכדורים על תבנית, מכסים ומשאירים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את גודלם לגודל הרצוי של הסופגנייה.

• מחממים סיר עמוק עם שמן עד לחום של 160 מעלות ומתחילים לטגן את הסופגניות.  מטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה.

חנוכה, סופגניות, וולדורף אסטוריה

קרם פטיסייר למילוי הסופגנייה

מרכיבים:

500 גר' חלב

500 גר' יין מבעבע – בלאן דה בלאן של יקב ירדן

230 גר' חלמון

180 גר' סוכר

80 גר' קורנפלור

100 גר' חמאה

4 מקלות וניל

אופן הכנה:

• מרתיחים את היין המבעבע, החלב וגרידת הוניל יחד עם המקלות ואז מסננים.

• בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החלמון והקורנפלור.

• בעזרת טכניקת השוואת חום מערבבים בין שתי המסות: לוקחים מעט מהחלב הרותח ומערבבים עם המסה של החלמון ולהפך, עד ששתי המסות מתערבבות יחד לטמפרטורה אחידה.

• מחממים את התערובת שהתקבלה עד לחום של 90 מעלות ומורידים מהאש. יוצקים לקערה ומכסים בניילון נצמד כך שהניילון יגע במסה, ומכניסים למקרר לשעה.

• מוציאים את הקרם מהמקרר ובעזרת לקקן מכניסים את הקרם לשקית זילוף, וממלאים את הסופגניות בקרם. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

חנוכה, סופגניות, וולדורף אסטוריה

לאורך ימי החג ניתן להזמין במסעדות ה'קינגס קורט' וה'פלאס' של המלון שתי סופגניות בלאן, יחד עם שתי כוסות יין מבעבע 'בלאן דה בלאן' של יקב ירדן ב-60 שקלים בלבד. שיתוף הפעולה הייחודי תקף לאורך ימי החג במסעדות מלון וולדורף אסטוריה ירושלים בלבד

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות