המכתב המרגש של המהר”מ שפירא זצ”ל לזוגתו הרבנית בערב יום כיפור

מכתב ברכה ייחודי ששיגר הגאון רבי מאיר שפירא גאב"ד לובלין, ראש ישיבת 'חכמי לובלין - מהישיבה לזוגתו הרבנית, בערב יום הכיפורים • המכתב נחשף השנה לראשונה
חרדים 10
ט' תשרי התש"פ / 08.10.2019 00:27

מכתב ברכה ייחודי ששיגר הגאון רבי מאיר שפירא גאב”ד לובלין, ראש ישיבת ‘חכמי לובלין, מחולל הדף היומי ונשיא אגודת ישראל בפולין – מהישיבה לזוגתו הרבנית, בערב יום הכיפורים.

המכתב המרגש נחשף השנה לראשונה.

נוסח המכתב הייחודי:

“ב”ה לובלין ערב יום הכיפורים

שלום וכל טוב סלה לזוגתי הרבנית תחי’

הריני מברך אותך בגמר חתימה טובה ובשנה מבורכת

הק’ מאיר שפירא.

כן אברך בגמר חתימה טובה לתלמידי בן גיסי טובי’ יחי’ ולתלמידי יודלי’ יחי'”

בכתב יד בן משפחתו [גיסו] ר’ משה, נוסף בשפת האידיש: [תרגום לעברית] “כן אני מאחל לך את הטוב ביותר ומברך בגמח”ט שתיוושעי במה שאת רוצה ומבקשת ויהיה לנו אחד מהשני נחת, גיסך משה.

“גיטלי והילד מאחלים לך את הטוב ביותר ומברכים אותך בגמח”ט היא עסוקה בעסק. הנ”ל. גמח”ט לטובי’ ולמענדל”.

רבי מאיר שפירא

צילום: באדיבות בית המכירות תפארת בירושלים

הגאון רבי מאיר שפירא, שנולד בתרמ”ז ונפטר בשנת תרצ”ד – היה גאב”ד לובלין , מייסד ישיבת חכמי לובלין המעטירה, נשיא אגודת ישראל בפולין ומחולל הרעיון של לימוד הדף היומי בתלמוד בבלי.

נולד בשאץ לאביו רבי יעקב שמשון, בן אחר בן לרבי פנחס מקוריץ, הוסמך לרבנות ולהוראה על ידי זקנו ה’מנחת שי’, המחזה אברהם מברודי, רבי מאיר אריק והמהרש”ם מבערז’אן. היה חסידו המובהק של רבי ישראל מטשורטקוב.

אחר כהונת רבנות מפוארת בגלינה, בסאנוק ובפיעטרקוב, כהונה מרשימה בסיים הפולני כנציגה של אגודת ישראל, נבחר לכהן כרבה של הקהילה העתיקה והחשובה ‘לובלין’, בה ייסד את המגדלור הרוחני המפואר ‘ישיבת חכמי לובלין’ ועל שמה כונה.

במקביל שימש שנים אחדות כנשיא אגודת ישראל בפולין, חבר מועצת גדולי התורה ואחד מראשי מנהיגיה.

בכנסיה הגדולה הראשונה של אגודת ישראל, בעודו מכהן כרבה של פיעטרקוב, הציע בפני כל גדולי הדור ואלפי הנאספים את רעיונו הכביר ללימוד הדף היומי – רעיון שכבש את כל העולם היהודי בכל תפוצותיו, הרבה תורה ועמלה בהיקף שלא היה כמותו, והוסיף לפרסומו של מחוללו – לדורות.

המהר”מ שפירא וזוגתו הרבנית, לא זכו לצאצאים, אולם מורשתו, הדף היומי וישיבת חכמי לובלין, נותרו לעד ולזכר, לשם ולשארית ברית עולמים.

בשולי האיגרת שלפנינו, התייחסות מרומזת מבן משפחה קרוב לציפייתם ותקוותם להיפקד בצאצאים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות