גוש הימין מאבד הרוב בגלל ליברמן; ישי עם 60,000 קולות

נתניהו שומר על כוחו ועל פער יציב מגנץ בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, אבל בגלל נפילת ישראל ביתנו אל מתחת לאחוז החסימה - גוש השמאל-ערבים מוביל • 55% חושבים שביבי ירכיב הממשלה • האיחוד בימין והעבודה של גבאי מתחזקות • בנט-שקד נחלשים ל-5
חרדים 10
כ"ח אדר א' התשע"ט / 05.03.2019 20:47

מסקר חדש שנערך על ידי מינה צמח ומנו גבע ממכון המחקר ‘מדגם’ בשיתוף ‘אייפנל’ ופורסם הערב (שלישי) במהדורה המרכזית עולה, כי גוש השמאל-ערבים עם יתרון על פני גוש הימין.

על פי הסקר, רוב הציבור מאמין שנתניהו יהיה זה שירכיב את הממשלה הבאה.

לפי הסקר, מפלגת כחול לבן בראשות גנץ ויאיר לפיד הייתה מקבלת – לא הבחירות היו מתקיימות היום – 36 מנדטים, ממש כמו הסקר הקודם. מפלגת הליכוד בראשות נתניהו, מגיעה למקום השני עם 30 מנדטים – תוצאה זהה גם כן לסקר הקודם.

במקום השלישי  ניצבת מפלגת העבודה בראשות אבי גבאי עם 9 מנדטים – עלייה של מנדט אחד לעומת הסקר הקודם. מיד לאחר מכן, איחוד המפלגות של חד”ש-תע”ל עם 8 מנדטים.

המפלגות החרדיות שומרות על כוחן, ואפילו מרוויחות מנדט אחד לעומת הסקר הקודם: מפלגת יהדות התורה זוכה בסקר הנוכחי ל-7 מנדטים, תוצאה זהה לסקר הקודם, ואילו ש”ס עולה מ-5 מנדטים בסקר הקודם, ל-6 מנדטים.

מפלגת האיחוד בימין מתחזקת וזוכה ל-6 מנדטים – לעומת 4 מנדטים בלבד בסקר הקודם. מפלגת הימין החדש של בנט-שקד ממשיכה במגמת ההיחלשות וזוכה ל-5 מנדטים בלבד – לעומת 6 בסקר הקודם.

מפלגת כולנו של שר האוצר משה כחלון מתחזקת קלות וזוכה ל-5 מנדטים בסקר הנוכחי, עלייה של מנדט אחד לעומת הסקר הקודם.

מפלגת מרצ בראשות תמר זנדברג ומפלגת רע”ם-בל”ד זוכות ל-4 מנדטים בלבד.

סקר חדשות 12

סקר חדשות 12

הסקר הנוכחי (למעלה) והסקר הקודם (למטה). צילום: מסך, הארץ

על פי תוצאות הסקר, מפלגת ישראל ביתנו, בראשות אביגדור ליברמן לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ל-1.7% בלבד.

מפלגות נוספות שלא חוצות את אחוז החסימה הן מפלגת גשר בראשותה של אורלי לוי-אבקסיס עם 2.2%, זהות בראשותו של משה פייגלין עם 2.0%, ומפלגת יחד בראשותו של אלי ישי עם 1.5% – שהם כ-60,000 קולות.

הפרשן הפוליטי יעקב ריבלין הגיב בחשבון הטוויטר שלו: “בסקר ערוץ 12 מקבל ישי אחוז וחצי שהם כשישים אלף קול. אותי זה מפתיע. חשבתי גג עשרים אלף”.

על פי תוצאות הסקר, בפעם הראשונה במערכת הבחירות הנוכחית, גוש השמאל גובר על גוש הימין ומשיג תוצאה של 49 מנדטים לעומת 46 של גוש הימין.

החרדים שומרים על יציבות עם 13 מנדטים והמפלגות הערביות שומרות על יציבות גם כן עם 12 מנדטים.

המשתתפים בסקר נשאלו גם מי היו רוצים שיהיה ראש ממשלה, כשהאפשרויות שניתנו להם לבחירה הן בנימין נתניהו או בני גנץ.

על פי התוצאות, ראש הממשלה נתניהו מוביל עם 40% (לעומת 36% בסקר הקודם), ובני גנץ עומד על 34% (לעומת 31% בסקר הקודם). 15% מהנשאלים ענו שהם לא מעוניינים באף אחד מהם, ו-11% ענו שהם לא יודעים.

בסקר נשאלו המשתתפים, ללא קשר לדעותיהם הפוליטיות, מי הם חושבים שירכיב את הממשלה הבאה לאחר הבחירות.  האפשרויות שניתנו לבחירה הן נתניהו ורוטציה בין לפיד לגנץ.

מבין כלל העונים 55% אמרו שהם חושבים שנתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, 23% ענו שגנץ, 4% ענו שאף אחד מהם, ו-18% ענו שהם לא יודעים.

בקרב נשאלים שענו שיצביעו עבור מפלגת העבודה – 27% חושבים שנתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, 57% חושבים שלפיד וגנץ ירכיבו אותה, 6% ענו שאף אחד מהם, ו-10% ענו שהם לא יודעים. בקרב מצביעי הליכוד – 87% חושבים שנתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, 3% חושבים שגנץ ולפיד, 2% ענו שאף אחד מהם, ו-8% ענו שהם לא יודעים. בקרב מצביעי מפלגת כחול לבן – 28% ענו שהם חושבים שנתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, 53% חושבים שגנץ ולפיד, 2% חושבים שאף אחד מהם, ו-17% ענו שהם לא יודעים.

הסקר נערך על ידי מינה צמח ומנו גבע ממכון המחקר מדגם בשיתוף “אייפנל” עבור חברת החדשות וכלל 532 מרואיינים במדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה. איסוף הנתונים התבצע בשילוב של ראיונות טלפוניים ותשאול אינטרנטי. הנתונים עבור הסקר נאספו ב-5 במרס וטעות הדגימה המרבית בו עומדת על 4.2%.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות