שוחד לקידום בתור: עובדים ברשות האוכלוסין ו’מאכערים’ נעצרו • צפו בפשיטה

ארבעה עובדי רשות האוכלוסין וההגירה עצורים בחשד שלקחו שוחד, בתמורה לקידום תורים בלשכה בואדי ג'וז, המיועדת לתושבי מזרח ירושלים • שישה נוספים נחקרו בחשד ששימשו כמתווכים • יחד הרוויחו לוקחי השוחד והמתווכים מאות אלפי שקלים
חיים טוויל
ח' אלול התשע"ח / 19.08.2018 16:37

ארבעה עובדים מרשות האוכלוסין וההגירה נעצרו בחשד שלקחו שוחד בתמורה לקידום תורים בלשכה בשכונת ואדי ג’וז בירושלים. הלשכה משרתת את תושבי מזרח העיר.

הארבעה מעצרו בעקבות חקירת משטרה סמויה, שנפתחה ולוותה על ידי הפרקליטות, במהלכה הפעילה המשטרה סוכן סמוי שפעל בקרב עובדי המשרד וחשף את השיטה באמצעותה, כך על פי החשד, שלשלו לכיסם ארבעת העובדים מאות אלפי שקלים –  שמקורם בכספי שוחד עבור שירותי ציבור הניתנים במקום לכל דורש.

לפי החשד, העובדים, בגילאי 21-29 ממזרח ירושלים, המקבלים קהל ומעניקים שירותי רשות האוכלוסין – בהם הנפקת תעודות זהות, דרכונים, תעודות מעבר ונושאים נוספים, קשרו קשר עם שישה מאכערים שאינם עובדי המשרד, בני 20-46 ממזרח ירושלים, שעל פי החשד החשד ניצלו את מצוקת התורים וזמני ההמתנה הארוכים, על מנת לגבות כספי שוחד בעבור מתן שירות כמעט באופן מידי  וללא כל המתנה.

במספר מקרים הם סיפקו שירותים ללא כל הגעה לסניף והבאת המסמכים הנדרשים על ידי מבקש השרות.

הפעלת הסוכן הסמוי חשפה את דפוס פעולתם של החשודים, לפיו המאכערים יוצרים קשר עם תושבים המבקשים לקבל את שירותים, ומציעים להם קבלת השרות באופן מידי ופרטני על ידי אחד מעובדי המשרד, וזאת בעבור סכום כספי קבוע ולפיתעריפים לסוג השרות המבוקש.

מיד עם ‘ההסכמה’ על סוג השרות והעברת כספי השוחד לידי ‘המתווך’, פרטי האדם המבקש היו מועברים לידי אחד מארבעת עובדי המשרד החשודים, שיצרו איתו קשר והניחו אותומתי להגיע ולמי לפנות על מנת לקבל את השרות המבוקש, ללא כל המתנה בתור.

במקביל לחקירה סמויה זו, חשפו חוקרי המשטרה שיטה נוספת באמצעותה נמכרים תורים לקבלת שרותי רשות האוכלוסין באותו הסניף, באמצעות אפליקציה ייעודית שפותחה במטרה דווקא להקל על אופן קבלת התורים והשרות במקום.

חוקרי המשטרה הגיעו לזהותם של חשודים שעל פי החשד מזה חודשים – עם פתיחתם של תורים חדשים באפליקציה – מזמינים מיד כמות גדולה של תורים לקבלת שירותים שונים, ובכך יוצרים מצוקה גדולה יותר בקרב תושבי המקום לקבלת השירותים המבוקשים.

בשלב זה הם היו פונים לפי החשד לתושבים בשיטות שונות, מציעים את ‘מרכולתם’ ומוכרים להם תורים בעבור מאות שקלים לכל תור.

כך, לדוגמא, אחד החשודים בפרשה זימן כ -2700 תורים למספר חודשים קדימה, וסחר בהם. בדרך זו שלשל לכיסו עשרות אלפי שקלים.

חקירת המשטרה הסמויה הובילה את המשטרה לגיבוש מבצע מעצרים חסר תקדים, במסגרתו הובאו לחקירה 83 חשודים ממזרח י-ם, בחשד לעבירות של קבלת שוחד, תיווך לשוחד, מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון.

עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, פשטו כוחות משטרת ישראל בימים האחרונים על בתיהם של 23 חשודים מרכזיים, בהם 4 עובדי רשות האוכלוסין ו-6 מאכערים.

במהלך הפשיטה תפסו השוטרים כסף מזומן בסכום מצטבר של עשרות אלפי שקלים ו-6 רכבים, בהם רכבי יוקרה, שעל פי החשד מקורם בכספי שוחד, בגינם יוחלט במשטרה במסגרת החקירה האם לפתוח בהליך למטרת חילוטם.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות