פרטים נחשפים: ‘המשגיח התוקף’ נמלט והסגיר את עצמו לאחר מצוד

כיצד התגלגלה תלונת בנות המשפחה שהותקפו אל חוקרי המשטרה? מה פסק הגאב"ד המפורסם מירושלים לנפגעת ובעלה שבאו להתייעץ? מי חקר את המתלוננות? • המחדל: כיצד דלפו תמונתו ופרטיו של 'המשגיח התוקף' מהמחשב המשטרתי אל קבוצות הוואטס-אפ החרדיות? • הפעילים החרדים שהניעו את החקירה וגורם משטרתי בכיר מספרים
אליעזר היון
כ"א אייר התשע"ו / 29.05.2016 17:29

פרטים חדשים על פרשת ‘המשגיח התוקף’: המשגיח מהישיבה הממוקמת בשכונת בית וגן בירושלים, שנעצר בחשד שתקף באכזריות שלוש נשים מבנות משפחתו, הסגיר את עצמו למשטרה, לאחר שיממה קודם לכן נמלט מביתו.

גורם משטרתי בכיר אישר גם בשיחה עם כתב חרדים 10, כי התלונה כנגד ‘המשגיח’ הגיעה מאחת בנות המשפחה בה בוצעו המעשים החמורים, לאחר שהתקבל אישור של גאב”ד ידוע, העומד בראש בית דין בירושלים.

הפרשה החלה לאחר שמידע על המעשים החמורים שבוצעו בבנות המשפחה הגיע אל שלושה פעילים חרדים. “פנינו אל גורם משטרתי בכיר וזה הנחה אותנו לשוחח עם האשה ועם בעלה על מנת שיגישו תלונה במשטרה”, הם מספרים.

בני הזוג התלבטו ופנו להתייעצות אצל הדיין הבכיר מירושלים. הדיין, שנחשף למעשים המזעזעים, אישר לבני הזוג בכתב ידו, ברמה ההלכתית, להגיש תלונה במשטרה כנגד המשגיח.

עם האישור פנו שלושת הפעילים אל הגורם המשטרתי, וזה תיאם פגישה בינם לבין מפקד מרחב מוריה במשטרה ונציגי פרקליטות מחוז ירושלים.

הגורם הבכיר סיכם עם גורמי החקירה כי החשוד יובא לחקירה במשטרה, בתנאי שיוטל צו איסור פרסום על שמות כל המעורבים בפרשה, שכן על המקרה לא חלה חובת דיווח.

לאחר הסיכום של הגורם הבכיר, נפגשו שלושת הפעילים החרדים עם גורמי החקירה וגוללו את כל הידוע להם על הפרשה.

“עם הגעת התלונה הרשמית, תיאם הגורם המשטרתי הבכיר את הפגישה בין המתלוננות לצוות החקירה, ודאג כי את הבנות יחקרו דווקא שוטרות חרדיות, כדי להקל עליהן”, הם מספרים.

הגורם המשטרתי אישר בשיחה עם חרדים 10 את הפרטים.

עם תום מלאכת החקירה של הנפגעות,  ביקשה המשטרה לבצע את המעצר של המשגיח, כדי להביאו לחקירה. אלא שכאשר השוטרים התייצבו בביתו, הוא  הצליח להימלט, כאשר חמק מהדלת האחורית שבביתו.

במשך כ-24 שעות היה המשגיח במנוסה – עד שהסגיר את עצמו.

עד להסגרתו, כך לפי הגורם המשטרתי, פורסמו פרטיו ותמונתו במחשב המשטרתי, כמקובל, כדי שלכל ניידת משטרה ברחבי הארץ יהיה את כל המידע עליו.

אלא שבשלב זה התרחש מחדל, שעדיין נבדק: בדרך שאינה ברורה למשטרה, בוצע צילום מסך של התמונה והפרטים שהופיעו במחשב המשטרתי.

הצילום הודלף לקבוצות הוואטס-אפ החרדיות, ושמו של המשגיח התפרסם. 

על פי חוק, כאשר מוגש כתב אישום כל צווי איסור הפרסום בטלים, למעט איסור פרסום ילדים, קרוב משפחה או מגבלה ביטחונית. “במקרה הזה לא היה כל רציונאל לכך שכתב האישום לא יפורסם ברבים, כאשר הוא מסתיר בפועל את כל הפרטים של המעורבים”, אומרים הפעילים.

ההמשך ידוע: כתב האישום שוחרר באופן רשמי על ידי הפרקליטות לתקשורת. הקובץ המלא הופץ בקבוצות הוואטס-אפ, וכל הגולשים ברשתות החברתיות, כולל צעירים וצעירות חרדיים, קראו את פרטיו הקשים והביזאריים.

מאחר ששמו של המשגיח דלף עוד קודם לכן, גם פרטיו האישיים, כמו גם שמות קרבנותיו, הפכו לנחלת הכלל ברחוב החרדי.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות