השף פנחס בלשניקוב מגיש מתכון לסלט חצילים חמוץ מתוק • ויש טיפ

איך יודעים שיש כמות גדולה של גרעינים בחציל והוא מריר מידי? וכיצד מזהים חציל טרי? • השף פנחס בלשניקוב עם מתכון טעים לסלט חצילים - וגם כמה עיצות
פנחס בלשניקוב
ה' ניסן התשע"ו / 13.04.2016 14:14

חומרים:
2 חצילים פרוסים לעובי של כ-2 ס”מ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק פרוס
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוס לפרוסות
חצי כוס סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
קורט מלח
קורט פלפל
חצי כוס מים רותחים

חצילים

אופן ההכנה:
1. בסיר עם שמן מטגנים את החצילים עד להשחמה.
2. לערבב יחד את כל הירקות.
3. לסדר את החצילים בשכבות בתוך כלי אחסון, כשבין שכבה לשכבה מפזרים בצורה אחידה מתערובת הירקות שכוללות פטרוזיליה, שום, גמבה ובצל ירוק.
4. בקערה נפרדת שמים את הסוכר חום, חומץ, סויה, מלח, פלפל שחור ומים רותחים. מערבבים טוב-טוב, עד שהסוכר נמס.
5. שופכים את הרוטב על שכבות החצילים. ומשאירים ללילה במקרר.

חצילים

טיפים:

• חשוב מאוד שהמים יהיו רותחים ולשפוך מיד על החצילים. בפעולה הזו אנו בעצם גורמים לכל הטעמים לחדור לתוך החציל ולהעביר אותו סוג של כבישה.

• תמיד מומלץ לבחור בחצילים קלי משקל. חציל כבד מעיד על הימצאות כמות גדולה של גרעינים ומריר מידי.

• חציל טרי = תוצאה טובה יותר. איך מזהים חציל טרי? אז קודם ניתן לראות לפי הגבעול שצריך להיות ירוק יפה ומעט קוצני. עור החציל צריך להיות חלק מתוח וללא קמטים. עור מקומט מראה על חציל שאינו טרי.

חצילים

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות