בית החולים ‘לניאדו’ נתבע: טיפול רשלני בילד לאחר ברית המילה

התינוק שהובהל לבית החולים לאחר דימום שאינו פוסק במקום הברית, טופל באמצעות 'תחבושת לחץ' שגרמה לו לנכות • המוהל שהגיע למחרת הופתע מאופן הטיפול של בית החולים והסיר במהירות את התחבושת - אלא שהנזק כבר נעשה
קובי פינדרוס
כ"ו אדר ב' התשע"ו / 05.04.2016 14:54

בית חולים לניאדו בקרית צאנז בנתניה נתבע על ידי זוג הורים שבנם נפצע לאחר הברית שנערכה לו.

לדברי ההורים, צוות בית החולים לא הסיר את תחבושת הלחץ ממקום הברית של הפעוט ושחרר אותו לביתו כשהתחבושת עדיין על גופו.

לפי דיווח באתר נתניה-נט, התינוק פונה בראשונה לבית החולים לאחר שהדימום כתוצאה מהברית לא פסק. במיון בית החולים נבדק התינוק על ידי אורולוג, שאבחן דימום חריג ממקום הברית. בדיקות הדם נמצאו תקינות. האורולוג ביצע החלפה של התחבושת שנחבשה על ידי המוהל, בתחבושת לחץ עם חומר עוצר דימום, והפעוט אושפז להשגחה למשך הלילה.

למרות שבמהלך אשפוזו של הפעוט פסק הדימום, צוות בית החולים לא הסיר את תחבושת הלחץ והורה על שחרורו של הפעוט כשתחבושת הלחץ עדיין עליו.

בכתב התביעה טוענים ההורים, כי הם הונחו לדווח לבית החולים במקרה של דימום, אך לא נאמר להם דבר על הסיכון של התינוק להתקשות במתן שתן, או לפתח נמק במקום הברית ולא ניתנה להם הנחיה לעקוב אחר מראהו ותפקודו.

לאחר שחרורו של התינוק הגיע המוהל, שהופתע מהטיפול לו זכה התינוק ומכך שבבית החולים לא הסירו את תחבושת הלחץ שניתנה לתינוק.

הוא שחרר את התחבושת ולחץ על בטנו של התינוק. כתוצאה מהלחץ, הטיל הפעוט שתן בכמות רבה והמוהל החליף את החבישה בתחבושת רגילה.

אלא שהנזק כבר נעשה ואצל התינוק פשה נמק. התינוק הובהל לשורת בדיקות וטיפולים כירורגיים, בין השאר בבית החולים מאיר, שם נותח בהרדמה כללית.

ניתוח נערך לתינוק אך נזק ממשי נגרם לו.

עורכת הדין עדי אברג’יל, שהגישה את התביעה, מציינת בין השאר כי התינוק סובל מנכות קשה. “אין כל ספק שקשייו הגופניים והנפשיים של הילד יחמירו בעתיד, ככל שיגדל, והוא יאלץ להתמודד עם תחושות של בושה, חוסר ביטחון, פגיעה בביטחונו ובדימוי העצמי עד כדי נכות נפשית”, נכתב בכתב התביעה.

לתביעה צורפת חוות דעת מומחה כי צוות בית החולים פעל בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת, וגרם ישירות לנכות ממנה סובל הילד.

בתביעה, תובעים ההורים, באמצעות עו”ד אברג’יל, פיצויים על סך 2.5 מיליון שקלים מביה”ח לניאדו בנתניה, וזאת לא רק על הסבל והכאב שנגרמו לבנם ובשל הנזקים הנפשיים העתידיים מהם הוא עתיד לסבול, אלא גם בשל הפסדי שכר שנגרמו להם, ובשל הנזק הנפשי ממנו הם סובלים, בעיקר בשל תחושת האשמה שהם נושאים עמם.

תגיות

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות