מתכון קינוח מרוקאי מיוחד לסעודת פורים ג’באן: קציפת ביצים מקושטת

יעל חן
|
ט' אדר התש"פ / 05.03.2020 21:31
מתכון קל ופשוט להכנה שנהוג לאכול בסעודת פורים:  כל המשפחה מתכנסת עם כפיות • מאת דינה דגן בעלת כפר הנופש ביאנקיני בצפון ים המלח כפר הנופש המעוצב בסגנון מרוקאי עם מסעדה מרוקאית כשרה

החומרים:

6 ביצים (החלבון הלבן)
1 כוס סוכר
מעט מיץ לימון.
שקדים, חמוציות (כל סוג של פירות יבשים) וסוכריות.

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים.

עד לקבלת קצף יציב ותוך כדי מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

ולבסוף מוסיפים מעט מיץ לימון על מנת שהקצף אכן יתייצב.

מעבירים לקערת הגשה יפה ומקשטים בשקדים, פירות יבשים או סוכריות.

מגישים עם כפיות.

צילום: דינה דגן