גירושין: איך אפשר לסיים את זה מהר ועם מינימום כאב?

גירושין אף פעם אינם מאורע קל, לא לבני הזוג, ובטח לא לילדים • אלא שסערת הרגשות הפוקדת את ההורים עלולה להוביל אותם לנקיטת צעדים שלא נוטלים בחשבון את ההשפעות ארוכות הטווח • עו"ד אריאל דרור בסדרת כתבות על גירושין עם מינימום כאב
אריאל דרור
י' חשון התשע"ה / 03.11.2014 10:16

בשקט בשקט, תופעת הגירושין הולכת ומתרחבת, גם במגזר שלנו.

נכון הדבר, כי איננו אוהבים להעלות את הנושא הזה לסדר היום, אולם אין הדבר אומר כי עלינו להגיע למצב בו, מחוסר ידיעה, או מבושה, לא נמצה את מלוא זכויותינו ו/או לא נקבל את הייצוג הטוב ביותר שאנו יכולים להשיג.

תחום דיני המשפחה הוא תחום של דיני נפשות, דווקא מאחר ואנו עוסקים באנשים המצויים בשלב קשה מאוד בחייהם, ומקבלים החלטות שישפיעו לא רק עליהם, אלא גם על ילדיהם הקטנים.

 בשל כך, אני ממליץ לנסות קודם כל להגיע להסכם, במיוחד אם לא מדובר בזוג שצבר ממון רב, או שהיה נשוי תקופה ארוכה.

הגעה מהירה להסכם יכולה למנוע טראומות וגרירת הליכים משך שנים- דבר שכמובן יכול לעכב פתיחת פרק ב’, ולהשפיע בצורה שלילית על הילדים, החשופים לכך.

 בטור זה, אתמקד מה חשוב לשים לב כאשר מגיעים להסכם. בטורים הבאים אנסה לתת, על קצה המזלג, מידע בנוגע לתביעות השונות שיש להגיש כאשר מתגרשים – בהנחה וההסכם לא צלח.

 לאחר שהחלטנו כי אין מנוס אלא להתגרש, ואנו מנסים להגיע להסכם, מומלץ לפנות לעו”ד המתמחה בדיני משפחה כדי “לכסות את כל הקצוות”.

 כך למשל, במסגרת עריכת הסכם, יש להתייחס באופן מפורש וברור לנושאי חלוקת הרכוש, מזונות הילדים, מזונות אישה, חינוך הילדים, המשמורת וסדרי הראיה, וביצוע הגירושין. חשוב מאוד למנוע מצב בו לא התייחסתם לתרחיש מסוים, מאחר שבסופו של יום הוא יתרחש – ואתם לא תדעו מה לעשות, מה שיוביל מטבע הדברים לסכסוכים מיותרים.

יש ילדים חדשים 

דוגמא: התחייבות של אב לסכום מזונות גבוה. לא מעט פעמים קורה שכעבור זמן נישא האיש בשנית, נולדים לו ילדים והוא אינו יכול לעמוד עוד בסכום זה.

 מצב נוסף אותו יש לקחת בחשבון הינו אם המתחיבת לגור בסמיכות לאב, אולם היא מתארסת לגבר הגר במקום מרוחק, והוא מתעקש כי תעבור לגור שם,. היכן יגורו הילדים והאם אפשר למנוע את המעבר?

 להלן , על קצה המזלג, מספר נקודות שיש להתייחס אליהם באופן מפורש

 1.         היכן על ההורים לגור? היכן הם אמורים לגור אם וכאשר יינשאו שוב? האם חובה עליהם לגור בשכונה/עיר חרדית?

 2.         היכן הילדים ילמדו? איזה סוג חינוך הם יקבלו? האם  הם יכולים לעבור למוסד חינוכי אחר? מה קורה אם האם בוחרת מוסד יקר במיוחד, והאב לא יכול לממן אותו?

 3.         מתי האב יראה את הילדים? (בדרך כלל נהוג כי האב ייקח את הילדים אחרי הצהריים, אולם במידה והאב לומד באותם שעות- יש למצוא הסדר, כגון בן משפחה שיוציא הילדים עד לבוא האב).

 4.         האם האישה תקבל את הכתובה? אם כן- כיצד הבעל ישלם לה?

 5.         במקרה הרלוונטי, סכום המזונות צריך להתחשב בכך שהאב לומד, והאם עובדת. יש לקחת בחשבון כי בעתיד ייוולדו להם ילדים נוספים מנישואים שניים.

 6.         במידה ובני הזוג גרים בדירה שאחד מההורים קנה במתנה –  יש לשים לב כיצד זו תחולק.

 7.         במידה וקיימים חובות משותפים – יש להסכים על אופן כיסוי החובות.

 אשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה , באופן אנונימי, במייל שלי:

 [email protected]

 כל האמור במאמר זה לא בא במקום ייעוץ משפטי פרטני ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות