זו השכונה הכי ענייה בישראל: רמת אלחנן בבני ברק. ומה מאה שערים?

שייע קליין
|
י"ד אב התשע"ט / 15.08.2019 14:13
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת מדד סוציו-אקונומי: תשעה מעשרה האזורים העניים ביותר בישראל ממוקמים בישובים חרדיים או בישובים מעורבים שבתוכם אזורים חרדיים • מאה שערים ובתי אונגרין ממוקמים רק במקום 4 מהסוף • 4 מ-7 השכונות הכי עשירות בישראל ממוקמות בת”א

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום (חמישי) לראשונה מדד סוציו-אקונומי מפורט, אשר מתייחס לראשונה לא רק לרשויות מקומיות, אלא מודד גם את מצבם של השכונות השונות בכל רשות.

כך, למשל, חולקה ירושלים ל-185 שכונות, תל אביב ל-158 שכונות, חיפה ל-89 שכונות ובאר שבע ל-58 שכונות.

מהמדד החברתי כלכלי לאזורים עולה, כי האזור העני ביותר בישובים היהודיים העירוניים בארץ היא שכונת רמת אלחנן, הממוקמת אחרונה בין 1,624 אזורים.

לפי המדד, פארק צמרת – אזור המגדלים בצפון החדש של תל אביב, ליד מחלף ההלכה – היא שכונת המגורים העשירה ביותר במדינת ישראל. במקום השני נמצאת שכונת צהלה בתל אביב, ובמקום השלישי שכונת דניה בחיפה.

עוד בנתונים: תשעה מעשרה האזורים העניים ביותר ממוקמים בישובים חרדיים או בישובים מעורבים שבתוכם אזורים חרדיים.

חמישה מהאזורים העניים בארץ נמצאים בעיר החרדית מודיעין עילית. 6 נמצאים בירושלים (חלקם חרדים וחלקם ערבים) ו-4 בבית שמש.

כך למשל מאה שערים ובתי אונגרין הסמוכה, ממוקמים  במקום הרביעי מהסוף. שכונות גאולה ובית ישראל הממוקמות ליד מאה שערים ממוקמות במקום השמיני והתשיעי מהסוף.

קרית הרמ”א ורמת התנאים מצייגות בכבוד את בית שמש.

שני אזורים בישוב הבדואי רהט ממוקמים במקום ה-11 וה-13.

באשכול הגבוה ביותר, אשכול 10, נמצאות על פי דירוג הלמ”ס שבע שכונות בלבד, ארבע בתל אביב, שתיים ברמת השרות ואחת בחיפה.

באשכול הנמוך ביותר, אשכול 1, ישנן 92 שכונות, הממוקמות בערים בני ברק, בית שמש, ירושלים, מודיעין עילית, צפת, רהט, ביתר עילית, בת ים, לוד, אשדוד, אלעד ועוד.

המדד מתבסס על נתונים מ-2015 והוא מתפרסם לאחר זמן רב. המדד הקודם התבסס על מפקד 2008. בשל בעיית כתובות לא נכללו במדד עשרות ישובים הערבים שיכול להיות שהיו משנים את התמונה בתחתית.

כן לא נכללים במדד ישובים קטנים כמו כפר שמריהו, סביון וארסוף שסביר שהיו משפיעים על הצמרת.