מחקר גילה איזה מאכל באמת גורם להרזיה וזה ממש לא מה שחשבתם

תמי גיל
|
כ"ט סיון התשע"ט / 02.07.2019 12:16
64 משתתפים במחקר חדש של בית החולים איכלוב, שארך 8 שנים, צרכו מזונות עתירי אשלגן והשילו 9.4 ק”ג בממוצע ממשקלם – בעיקר הודות לצריכת דגים ועופות

האם חוקרים מבית החולים איכילוב בתל אביב מצאו את התשובה לשאלה הכי מסקרנת: מהו המזון הכי יעיל שיעזור לנו להפחית במשקל.

לפי המחקר, שארך 8 שנים ועקב אחרי 64 משתתפים, כמות צריכת המינרל אשלגן משפיעה יותר מכל על ירידה במשקל, והמזונות המכילים אותו וגורמים לירידה הגדולה ביותר – הם דווקא עוף ודגים.

מאחורי המחקר עומדים חוקרים ממרכז סגול להשמנה מטבולית בבית החולים איכילוב והוא פורסם בירחון הרפואי NUTRIENTS בחודש יוני.

המשתתפים במחקר, שכולם סבלו מהשמנה (מדד מסת גוף מעל ל־30), כאשר השומן התרכז בבטן, ובנוסף סבלו משני גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, כמו טרום סוכרת, יתר לחץ דם או שומנים בדם.

החוקרים הנחו את משתתפי המחקר לצרוך במשך שנה דיאטת הרזייה מאוזנת שמספקת כ-1.2 גרם חלבון לק”ג מזון מן החי שנמצא בדגים, עופות, גבינות, ירקות ופירות.

בתום שנה הפחיתו משתתפי המחקר בממוצע 9.4 ק”ג ממשקל גופם, המהווים 9.4% ירידה.

בבדיקת השינוי של ההרכב התזונתי מצאו החוקרים שככל שצריכת האשלגן מהמזון הייתה גבוהה יותר, ירדו המשתתפים יותר במשקל. לאחר בדיקה מדוקדקת נמצא, להפתעת החוקרים, כי כמות האשלגן שבדיאטה התקבלה בעיקר מעליית צריכת העוף והדגים – ולא מהירקות והפירות, כפי שציפו החוקרים.

ד”ר ברוריה טל, דיאטנית קלינית ומובילת המחקר: “ממצאי המחקר שלנו הראו פעם ראשונה בספרות המדעית ניבוי של הורדת המשקל על פי כמות צריכת אשלגן מהמזון. מסקנות המחקר מצביעות על הרכב תזונתי מנצח להורדת שומן בטני של תזונה עשירה באשלגן”.