לכבוד סעודת פורים • מתכון קל להכנה: סלמון ברוטב סויה ותפוזים

יעל חן
|
י' אדר ב' התשע"ט / 17.03.2019 17:05
לכבוד סעודת הפורים נוהגים להכין מאכלי דגים • רשת קפה ביגה חולקת מתכון מרענן של סלמון ברוטב סויה ותפוזים • הקפידו על ההוראות, על חום התנור ועל זמני האפייה – ותקבלו תוצאה מיוחדת בטעמה • קל להכנה

מרכיבים: 

4  נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 גרם כל אחד.

200  מ”ל רוטב סויה

200  גרם סוכר חום

400  מ”ל מיץ תפוזים

100  מ”ל יין לבן

אופן הכנה:

• בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן.

• לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.

• יש להניח את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים.

• להשרות את הסלמון ל-4-12 שעות.

• לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ-250 -300 מעלות.

• לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל-1/4 גובהו של הסלמון.

• להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות, עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב, תוך כדי האפייה.

אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.