מתכון קינוח חורפי, טעים וקל להכנה בבית: תותים מסקרפונה

"מעל לקרם המסקרפונה מפזרים את קוביות התותים ומעליהן שופכים את שארית רוטב התות" • רשת BBB עם מתכון קינוח תותים מסקרפונה: חורפי, טעים ומנצח להגשה בכל ארוחה
יעל חן
כ"ד טבת התשע"ט / 01.01.2019 13:19

מצרכים (עבור מנה 1):

1 יח’ מרנג
2 כפות רוטב תותים
3 כפות קרם מסקרפונה
4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות.

אופן הכנה:

• בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים. מעליו שוברים את המרנג לחתיכות גדולות.

• מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים.

• שופכים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה.

• מעל לקרם המסקרפונה מפזרים את קוביות התותים ומעליהן שופכים את שארית רוטב התות.

מצרכים להכנת המרנג:

3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
כפית חומץ לבן נייטרלי
כוס סוכר

 אופן הכנה:

• בקערה נקייה מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי.

• כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוספים בהדרגה סוכר.

• מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד. בתבנית עם נייר אפייה מזלפים נשיקות בקוטר של 5 ס”מ או שמניחים בעזרת כפית.

• אופים כ-3 שעות ב-110 מעלות.

• לאחר 3 שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתנור המכובה עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.

להכנת רוטב תות:

• 500 גרם תותים – לשטוף ולהוריד להם את העלים הירוקים.

• לחתוך כל תות לחצי. לשים בסיר עם 500 גרם סוכר לבן ו-250 מ”ל (כוס) מים.

• לבשל על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב קצת מתעבה.

מצרכים להכנת קרם המסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ”ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורט מלח

אופן ההכנה:

• להקציף שמנת מתוקה.

• בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.

• בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות