עיריית י-ם מתנגדת לחידוש הבניה ב’כותל הרפורמי’: ‘אין סמכות לאשר’

מסמך חדש שהניח סגן היועמ"ש של עיריית ירושלים על שולחן הוועדה המחוזית - בשם העירייה, קובע: "עיריית ירושלים ורשות הרישוי המקומית סבורות כי יש לדחות את הבקשה" - לאשר את הבניה ברחבת הכותל הדרומי
יוני גרין
כ"ב טבת התשע"ט / 30.12.2018 18:32

דרמה בוועדה המחוזית לבניה בירושלים: מסמך חדש אשר הניח סגן היועמ”ש של עיריית ירושלים, עו”ד זאב גבאי, על שולחנה של הוועדה – בשם העירייה, קובע כי לא ניתן לאשר את הבניה ברחבה הדרומית של הכותל המערבי וכי יש לדחות את הבקשה.

משמעות הדבר: מבחינה חוקית לא ניתן להמשיך ולקדם את ‘מתווה הכותל’ בוועדה המחוזית, וכי יש לדחות את הבקשה ולהתחיל בהליך תכנוני חדש ובבקשה מחודשת.

“עיריית ירושלים ורשות הרישוי המקומית סבורות, כי אכן לא ניתן לחדש את ההיתר שבנדון, בין היתר, מן הטעמים הבאים” נכתב במסמך.

הנימוק הראשון אותו מציין עו”ד גבאי הוא כי “ההיתר שבנדון פקע בתום 12 חודשים ממועד הוצאתו, שכן למיטב ידיעתנו לא בוצעו מכוחו עבודות בניה ובהתאם לכך חלף המועד שבו ניתן לחדשו”.

נימוק נוסף אותו מציין עו”ד גבאי מעלה תמונה מטרידה, אשר על פיה עד כה נעשו ברחבת הכותל חריגות בניה בלתי חוקיות. “כפי שהובהר במכתבו של מנהל אגף הרישוי והפיקוח, מר אופיר מאי, מיום 3.12.18, הבינוי הקיים בפועל אינו תואם את היתר הבניה, ומבקשי ההיתר הודיעו בפגישות עם מהנדס העירייה וצוותו, כי בכוונתם לפעול לבינוי שונה מההיתר (בינוי בהתאם לתכנית אדריכלית לשיפור הנגישות החייבת בהוצאת היתר בניה נפרד)”.

עוד צוין במסמך, כי “עמדת העירייה כאמור לעיל, הינה על דעתו של ראש העיר מר משה ליאון”.

מתווה הכותל

לסיום קובע סגן היועמ”ש כי לא ניתן לאשר את הבקשה: “לאור כל האמור, עיריית ירושלים ורשות הרישוי המקומית סבורות כי יש לדחות את הבקשה לגופה”.

מדובר ברעידת אדמה של ממש, שכן בימים אלו מנסה נתניהו בכל מחיר, באמצעות עו”ד רונן פרץ נציגו לוועדה, לקדם את אישור הבניה במקום בכל מחיר. הדברים הגיעו לכך, שבמהלך הדיון שאל אברהם שקד, חבר הוועדה, את נציגו של ראש הממשלה – כיצד הוא מצפה מהם לאשר את הבקשה ולעשות משהו בלתי חוקי.

עו”ד אלדד רבינוביץ מעמותת בצדק, שהשתתף בדיון סיפר: “במהלך הדיון התברר שוב ושבו כיצד מנסים לעשות תרגילים ולקדם את מתווה הכותל, עם החלטת ממשלה ובלי החלטת ממשלה, עם החוק ובלי החוק.

“במהלך הדיון הובהר באופן חד משמעי שלא ניתן לחדש את ההיתר, ואם רוצים לחדש את הבינוי במקום יש ללכת להליך מסודר, להוציא תוכנית חדשה, לתת לציבור להגיש התנגדויות ולומר את דברו, כאשר בסופו של הליך יהיה ניתן לעשות שם בינוי ורחבה לפולחן או שלא, קשה להאמין שההליך יצלח. במקרה שהוועדה תחליט לקדם את ההליך בניגוד לחוק, דלתות של בימ”ש פתוחות”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות