מתכון מיוחד לסופגניות במילוי וניל: עם פודינג וניל וגרגירי וניל אמיתי

חנוכה בפתח? זה הזמן למתכונים מגוונים להכנת הסופגניות • הנה מתכון מבית אסטלה - עם מילוי וניל • במקום להשתמש במקל וניל, משתמשים בפודינג וניל של 'מאסטר שף' המכיל גרגירי וניל בפנים
יעל חן
י"ב כסלו התשע"ט / 20.11.2018 20:05

מצרכים לכ-15 סופגניות:

לבצק:

625 גרם קמח (4.5 כוסות)

50 גרם שמרים טריים (1 קוביה)

250 גרם מים (1 כוס מים)

62 גרם סוכר (5 כפות)

2.5 גרם מלח (חצי כפית)

4 חלמונים (63 גרם)

כף רום (12 גרם)

42 גרם חמאה מומסת (3 כפות)

למלית וניל:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף

למלית שוקולד:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף

250 גרם שוקולד מריר מומס חם

 למלית ריבת חלב:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף

60 גרם ריבת חלב

 הוראות הכנה:

• מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל עם וו לישה. מערבלים על מהירות נמוכה עד איחוד החומרים, ואז מגבירים למהירות גבוהה ולשים כ-10 דקות.

• משטחים את הבצק לצורה מלבנית על מגש עם נייר אפייה ומכסים בניילון נצמד.

• מניחים בצד להתפחה של 30 דקות במקום סגור, חמים ולח (לדוגמא – תנור מכובה שיש בתחתית שלו קערה של מים רותחים).

• לאחר שעברו 30 דקות, מורידים את הנפח של הבצק על ידי שיטוח שלו. מכסים שוב בניילון הנצמד, ומכניסים למקרר להתפחה נוספת של שעה.

• מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס”מ, קורצים עיגולים בעזרת קורצן חלק בקוטר 5.5 ס”מ, ובתוכו קורצים עיגול נוסף בקוטר 3 ס”מ ומוציאים אותו, לצורת סופגנייה עם חור בפנים (את שאריות הבצק שמים בצד ומרדדים מחדש על מנת לקרוץ סופגניות נוספות).

• מניחים כל עיגול על ריבוע קטן של נייר אפייה.

• מניחים להתפחה אחרונה של 45 דקות במקום סגור, חמים ולח.

• בינתיים מכינים את המלית: מקציפים את כל החומרים יחד ושומרים בקירור.

• מטגנים את הסופגניות: מחממים שמן עמוק (רצוי לטמפרטורה של 180 מעלות). מכניסים את הסופגניות לשמן כך שהן במגע ישיר עם השמן ומשחררים בעדינות את נייר האפייה. מטגנים עד להשחמה בצד אחד, לאחר מכן הופכים את הסופגניות עד להשחמה בצד השני. מצננים על נייר סופג.

• ממלאים בקרם: מעבירים את הקרם לשקיות זילוף וממלאים את החור שיש בסופגניות. מומלץ לזלף מעל הסופגנייה באופן דקורטיבי.

המתכון באדיבות אסטלה, בעלת אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות