חורף ארוך: זה הזמן לנופש קסום בפראג שישבור את השגרה שלכם

העיר - מהמתויירות בעולם. המלון - 5 כוכבים. הכשרות - מהדרין והעונה - מושלמת • מלון קינג דייויד בפראג מציע לכם דיל מהחלומות לנופש בלתי נשכח
חרדים 10
ט"ז חשון התשע"ט / 25.10.2018 01:12

החגים מאחורינו, החורף כבר כאן, השגרה לא הולכת לשום מקום – ונראה שזה בדיוק הזמן לנופש שיעיר אתכם מתרדמת החורף.

מלון ‘קינג דייויד’ בפראג קנה לעצמו בשנים האחרונות מקום של כבוד ברשימת יעדי הנופש הנחשקים של הציבור החרדי מעבר לים.

עצם קיומו של מלון, הנמצא תחת השגחה מהודרת ומתנהל על פי כל גדרי ההלכה באחת הערים המתויירות בעולם – אינו דבר מובן מאליו עבור ציבור שומרי התורה.

לאחרונה, לצד חבילות הנופש המפורסמות שמציע המלון לאורחיו בחגי ישראל ובתקופות התיירות הפופולריות, שם המלון דגש על פעילות וחבילות אטרקטיביות לאורך כל השנה.

פראג נחשבת לאחת הערים המתויירות בעולם, עם ארכיטקטורה עוצרת נשימה, אתרים היסטוריים נדירים וארומה אירופית קלאסית שמשאירה טעם של עוד.

כמו בכל תקופה בשנה, גם לתקופה הזו של תחילת החורף יש את הייחודיות שלה: מחד, פתיתי שלג כבר מכסים את הרחובות. מאידך, עדיין לא מדובר על סערות גדולות, כאלה שעלולות למנוע את ההתניידות בעיר וההנאה ממה שיש לה להציע.

בית המלון שוכן במרכזה של העיר, בקרבת מקום לאתרי התיירות הפופולריים, כמו הרובע היהודי, בית הכנסת אלטנוישול וקברו של המהר”ל.

המלון עצמו מתהדר בכשרות מהודרת של הרה”ג ר’ אליהו רוטנברג מירושלים. אשר ידיו רב לו במתן כשרות על פי כל הכללים וההידורים.

הבשר שנשחט עבור בית המלון בגרמניה הוא ‘חלק-בית יוסף’, וכך הוא מותאם לכלל העדות והחוגים. כמו כן, בשאר המאכלים קיימת הקפדה על כשרות שתהיה מקובלת על כלל הדעות המחמירות.

הרב שניאור זלמן קרשיבסקי, ששימש כמשגיח של המלון בשנים הראשונות להקמתו, מסביר את הקונספט שהנחה את הקמת המלון: “המלון הוקם כמלון ‘בוטיק’ חמישה כוכבים. ישנו הבדל בין מלון חמישה כוכבים רגיל ל’בוטיק’: מלון ‘בוטיק’ הוא מלון שיש בו יחס אישי. שהלקוח ירגיש בבית. מתוך התפיסה הזו של התאמת השירות לבית, עוצבו קווי המתאר של הכשרות שתהיה ברמה של הבית בלי שום פשרות”.

הרב קרישבסקי מספר שעם הקמת המלון אמר לו המנהל לוי: “אני לא מומחה לכשרות זה התפקיד שלך. אבל אני מבקש ממך: אם משגיח צריך לעגל פינות כדי שהמלון יהיה כשר. תעדכן אותי ואני אנעל את המקום. אני משקיע את הכול כדי שרמת האירוח והשירות יהיו חמישה כוכבים. ומלאכתך היא לוודא שהכשרות גם היא תהיה ברמה של חמישה כוכבים”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות