לפני החג: כמה דגים, בקר, רימונים, תפוחים ועופות הישראלים אוכלים?

שייע קליין
|
כ"ה אלול התשע"ח / 05.09.2018 15:28
כשליש מהרימונים שאוכלים בישראל במהלך השנה נקנים לקראת חגי תשרי • הצריכה של תפוחים לעומת זאת, נותרת יציבה לאורך השנה • ובמה מובילים הישראלים את הצריכה העולמית?

מנתונים שפרסם היום (רביעי) משרד החקלאות עולה כי צריכת הדגים עולה בכ-30% במהלך חגי תשרי, ושל העוף והבקר ב-16%.

עוד עולה מהנתונים, כי בשנה האחרונה נצרכו כ-54 אלף טון רימונים בישראל – כשליש מהם לקראת ראש השנה. הישראלים קנו גם כ-113 אלף טון תפוחים השנה, כ-15 ק”ג לאדם בממוצע.

באופן מפתיע, לא היה גידול משמעותי בצריכת התפוחים לקראת חגי תשרי, כאשר הממוצע לחודש ספטמבר דומה לממוצע השנתי.

על פי הנתונים, הישראלי הממוצע צורך כ-1.8 ק”ג דג לנפש בחודש הקודם לראש השנה וכ-17 ק”ג במשך השנה כולה – כשהדג הנמכר ביותר הוא האמנון, המהווה כ-42% מכלל המכירות.

בענף העוף, מובילים הישראלים את הצריכה העולמית עם 57 ק”ג עוף לנפש בשנה, בהשוואה לכ-30 ק”ג במדינות ה-OECD, ו-14 ק”ג בכלל העולם.

כמות הבקר שצורך הישראלי הממוצע נמוכה בהרבה – כ-16 ק”ג בשנה לנפש, וסך הכל כ-141 אלף טון בשנה האחרונה.

בשני הענפים רואים עלייה של כ-16% בצריכה לקראת החגים.