מתכון לארוחת חג: תבשיל בשר לצד אורז קריספי עם צימוקים ושקדים

יעל חן
|
כ"ג אלול התשע"ח / 02.09.2018 22:34
ראש השנה כבר מעבר לפינה וזה הזמן המושלם להכין ארוחת חג מושלמת • והפעם: תבשיל בשרני לצד אורז קריספי עם תערובת מפתיעה • באדיבות ‘חוות דרך התבלינים’

מצרכים:

2 ק”ג בשר (מס׳ 4) חתוך לקוביות בינוניות

שמן זית

כוס יין אדום יבש

10 בצלצלים

3 פלפלים אדומים

3 עגבניות

2 גזרים

3 שיני שום כתוש

2 גבעולי טימין

1 כף פלפל שחור גרוס

2 כפות פפריקה מעושנת

מלח

4 עלי דפנה

פלפל אנגלי

_DAS9643-2 (1)

צילום: הדס ניצן

אופן הכנה:

• מתבלים את הבשר בפלפל שחור, פפריקה, מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי.

• מחממים שמן זית בתוך סיר גדול ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד לסגירתו

• קוצצים את כל הירקות ומוסיפים לסיר עם היין, התבלינים, מעט מים ומביאים לרתיחה.

• מוסיפים את הבשר והירקות ומבשלים על אש קטנה כשעה.

• מגישים חם

אורז צימוקים ושקדים:

2 כוסות מים

½ כפית מלח

1 כוס אורז

1 כף שמן

4-5 כפות תערובת לאורז צימוקים ושקדים של חוות דרך התבלינים

 אופן ההכנה:

• בסיר קטן מביאים מים לרתיחה.

• מוסיפים מלח, אורז ושמן ומערבבים בכף עץ ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים ומבשלים 15 דקות. פותחים את הסיר ובודקים את מצב הנוזלים ואת מידת הריכוך.

• להוסיף את תערובת צימוקים ושקדים לאחר הבישול לפי הטעם. המינון הרצוי הוא 4-5 כפות מהתערובת לכל כוס.

שימו לב: ניתן להוסיף לפני או לאחר הבישול לפי בחירה. אם מוסיפים בתחילת הבישול הצימוקים והשקדים יהיו רכים ואם מוסיפים בסוף הבישול, הם יהיו קריספים.

 _DAS9751

צילומים: הדס ניצן