שף ממליץ על מתכון: סלמון (או חזה עוף) ברוטב תמר מג’הול ובצל

יעל חן
|
כ"ב אלול התשע"ח / 02.09.2018 11:35
שף מתן מרגלית ממלון ‘הגושרים מלון בטבע’, ממליץ על מתכון סלמון (או חזה עוף) בפלנצ’ה עם רוטב תמרי מג’הול ובצל • כך תכינו את המעדן

מצרכים (עבור 4 מנות):

4 פילה סלמון 200-250 גרם

8 תמרי מג’הול מגולענים וחתוכים לרבעים

1.5 בצל בינוניים חתוכים לחצאי טבעות

3 גבעולי בצל ירוק חתוך למקלות (בעיקר החלקים הבהירים)

כ-5 ס”מ גבעול כרישה חתוך לחצאי טבעות (מהחלק הלבן)

2 שיני שום חצויות ופרוסות

סילאן מ-100% תמרים

חצי כוס יין לבן

כפית סויה

מלח, פלפל שחור, מיץ לימון

שמן זית

אופן הכנה:

• חותכים את כל חומרי הגלם הרלוונטיים ומניחים בצד.

• מורחים שמן זית על הסלמון, מפזרים מעט מלח ופלפל ומטגנים על הפלנצ’ה, לדרגת מדיום.

• לאחר מכן מכניסים את הסלמון למספר דקות בתנור שחומם ל-120 מעלות.

סלמון, תמר

צילום: הגושרים מלון בטבע

• מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית, כשהוא מתרכך מוסיפים את הכרישה. כאשר הבצל והכרישה מזהיבים מורידים מהאש ומוסיפים שום, מערבבים כדקה (לא מעל האש, על מנת שהשום לא יישרף).

• מחזירים לאש ומוסיפים את היין, מצמצמים כשתי דקות, מוסיפים שתי כפות סילאן וכפית סויה, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ופלפל. מנמיכים את האש ומוסיפים את התמרים.

• מניחים את הסלמון על צלחת, מעליו את הבצל הירוק ומיד מוזגים מהרוטב לכל אורכו.

• את אותו מתכון אפשר להכין גם עם חזה עוף.