קינוח כוסות? מתכון למלבי קוקוס עם פיסטוקים, קוקוס קלוי ופטל

יעל חן
|
י"ח אלול התשע"ח / 29.08.2018 00:58
אוהבים להגיש בסיום הארוחה קינוח בכוסות? • נוח יותר, לא מצריך חיתוך עוגה, לא מלכלך, אישי והכי מתוק שיש • מתכון לכוסיות מעניינות: מלבי קוקוס עם פיסטוקים, קוקוס קלוי ופטל • באדיבות ‘חצי סוכר’ – מתוק כמו סוכר, נראה כמו סוכר, טעמו כסוכר, אך הקלוריות הן רק חצי מסוכר

8-10 קינוחי כוסות אישיים

למלבי:

400 מ”ל קרם קוקוס (פחית אחת)

400 מ”ל מים/ חלב צמחי

70 גרם קורנפלור (2/3 כוס)

100 גרם ‘1/2 סוכר’ (2/3 כוס)

כפית תמצית ורדים

לסירופ ורדים:

100 גרם מים (2/3 כוס)

100 גרם ‘1/2 סוכר’ (2/3 כוס)

4-5 טיפות תמצית ורדים

1-2 טיפות צבע מאכל אדום (לא חובה)

לקישוט:

שברי קוקוס קלוי

שברי פיסטוק

פטל מיובש

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה מים/ חלב צמחי, קרם קוקוס ו ‘1/2 סוכר’.

2. בנתיים מערבבים בקערה קטנה קורנפלור עם מעט מים קרים (2-3 כפות)

3. השוואת טמפרטורות: כשהתערובת בסיר מתחילה לרתוח, שופכים כמות קטנה ממנה לקערה עם הקורנפלור (4-5 כפות) ומערבבים היטב.

4. מחזירים את תערובת הקורנפלור לסיר וטורפים נמרצות מספר דקות עד להסמכה של התערובת.

5. מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הורדים וממשיכים לערבב.

6. מוזגים את המלבי לכוסות הגשה ומעבירים לכ- 4-5 שעות במקרר לצורך התייצבות, לפני ההגשה.

7. סירופ ורדים: בסיר קטן ממיסים ‘1/2 סוכר’, מים ותמצית ורדים עד שהתערובת אחידה.

8. הרכבה: שמים מעל כל מלבי 1-2 כפות מהסירופ ומעליו מפזרים קוקוס, פיסטוק ופטל לפי הטעם.

הארות והערות:

– המלבי במיטבו עד 3-4 ימים במקרר.

– אפשר לקשט עם כל תוספת אחרת שאוהבים. לדוגמא: שברי עוגיות או אגוזים.

– אין צורך לקרר או להפריד את החלק השומני של קרם הקוקוס מהנוזל. ניתן להשתמש בפחית במלואה.