מתכון לעוגיות שתוכלו להקפיא לחודש: עם בננה וגם עם…שוקולד מריר

מחפשים משהו משביע לילד, רגע לפני שהוא טס מהבית לבית הספר, על הבוקר? • רוצים מתכון מקורי לקידוש של שבת בבוקר או לקינוח בסעודה שלישית? • אין כמו ערבי חגים כדי להכין קינוחים ומאפים, ולאגור במקפיא

יעל חן
י"ט אלול התשע"ח / 30.08.2018 01:53

מצרכים לכ-20 עוגיות:

2 בננות בשלות וחתוכות לפרוסות – 200 גרם

1/3 כוס ועוד כף שמן קוקוס בטמפרטורת החדר- 75 גרם

חצי כוס ‘1/2 סוכר’- 100 גרם

כפית תמצית וניל

כפית חומץ

כוס וחצי פחות כף קמח- 200 גרם

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

חפיסת שוקולד מריר, קצוץ- 100 גרם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים בננות, ‘1/2 סוכר’, תמצית וניל, חומץ ושמן קוקוס לתערובת אחידה.

3. מוסיפים קמח ואבקת סודה ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית.

4. מוסיפים את שברי השוקולד המריר ומערבבים קלות, רק עד להטמעה של חתיכות השוקולד בתוך התערובת.

5. בעזרת 2 כפות או בידיים לחות, יוצרים עיגולים ומניחים במרווחים שווים על גבי 2 תבניות מרופדת בנייר אפייה.

6. אופים כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

7. מצננים לחלוטין ומגישים.

הארות והערות:

1. העוגיות במיטבן כ-3 ימים בטמפרטורת החדר.

2. ניתן להוסיף לתערובת גם 50 גרם אגוזים, מכל סוג שאוהבים.

3. ניתן להקפיא את העוגיות עד כחודש בכלי אטום.

• המוצר “1/2 סוכר”, משלב בין פרוקטוז (סוכר פירות) ואריתריטול, ממתיק טבעי המופק מעמילן . מיוצר ע”י חברת ביסקול, יצרנית “סוכרזית”.

• המוצר נראה כמו סוכר, מרגיש כמו סוכר, טעים כמו סוכר אך יחד עם זאת, מכיל רק 50% מקלוריות שבסוכר.

• “1/2 סוכר” מורכב מסוכר פירות (פרוקטוז) שמתיקותו גבוהה מסוכר רגיל (סוכרוז) ואריתריטול, שמתיקותו נמוכה מזו של סוכר רגיל (סוכרוז). כאמור, “1/2 סוכר”, אינו מכיל ממתיקים בעלי עוצמה (ממתיקים מלאכותיים), טעמו כטעם סוכר, מרקמו כמרקם סוכר ואין לו כל טעמי לוואי.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות