עוגת פרווה טעימה בטרוף: עוגת תפוחים מתובלת בטופי קרמל מלוח

יעל חן
|
י"ט אלול התשע"ח / 30.08.2018 16:18
עוגת פרווה מנצחת: עוגת תפוחים מתובלת עם טופי וקרמל מלוח • באדיבות המותג ‘אלפרו’ • לטבעונים שבינינו, וגם למי שרוצים להפתיע את האורחים בעוגת תפוחים פרווה טעימה בטרוף בתום הארוחה החגיגית

  מרכיבים (לעוגה בקוטר 20 ס”מ):

לבצק:

2 תפוחים בינוניים, קלופים

3 כפות סירופ מייפל טבעי

3 כפות זרעי פשתן טחון

1/3 כוס מים פושרים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

80 מ”ל (1/3 כוס) שמן

80 מ”ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו

1 כף חומץ 5%

1 כפית סודה לשתייה

180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר

1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)

חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה:

מעט אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים קלויים

סילאן

אופן הכנה:

• מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

• מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ על 1 ס”מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.

• מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.

• מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.

• מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.

• מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.

• מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.

• מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך. מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים.

• מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.

• מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד.

טיפים נוספים:

• ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.

• הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.

• תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.

• אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.

• ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון.