לכבוד החגים: מתכון חגיגי לחזה הודו ממולא אורז ברוטב מתקתק

המותג 'מאסטר שף' מציע מתכון למנה חגיגית של חזה הודו ממולא באורז, עטוף ברוטב מתקתק • מנה מושלמת להגשה בערב חג או בארוחות ליל שבת • אפשר להתחיל להקפיא לקראת החגים

יעל חן
ד' אלול התשע"ח / 15.08.2018 13:41
מצרכים:

1 קילו חזה הודו טרי
4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בינוניות
100 גרם משמשים מיובשים
1 כוס יין לבן (ניתן להחליף ב-1 כוס ציר עוף)
1 בצל קצוץ דק

למלית:

½ כוס אורז יסמין מאסטר שף
5 כפות שבבי בצל מאסטר שף
½ פחית עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
1  כוס כוסברה קצוצה
3  כפות רכז רימונים
תבלינים:1 כף כמון, 1 כפית בהרט, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור

לציפוי ההודו:

4 כפות סויה מסורתית מאסטר שף
4 כפות טריאקי מאסטר שף
4 כפות דבש
4 כפות שמן זית
תבלינים: 2 כפות פפריקה, 1 כפית קינמון, 1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

להכנת המלית:

בסיר עם כוס מים רותחים מבשלים אורז כ- 20 דקות ומצננים.

מעבירים את האורז לקערה ומערבבים עם שבבי הבצל, העגבניות החתוכות, הכוסברה, רכז הרימונים והתבלינים.

להכנת ההודו:

מייבשים היטב את חזה ההודו ובעזרת סכין רחבה יוצרים מעין “כיס” מהחלק הרחב אל החלק הצר.

מערבבים בקערה את הסויה המסורתית, הטריאקי, הדבש, שמן הזית והתבלינים ועוטפים היטב את חזה ההודו ברוטב.

שומרים את הרוטב שנשאר להמשך.

להרכבת המנה:

ממלאים את כיס ההודו במלית וסוגרים בעזרת שיפוד את החלק הרחב.

בתבנית מניחים את ההודו ומסדרים סביבו את התפוחים, המשמשים, הבצל וכוס היין הלבן.

שופכים מעל את יתרת הרוטב.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות