רוצים להרשים את האורחים? לכו על ניוקי ברוטב ערמונים • מתכון

יעל חן
|
כ"ח סיון התשע"ח / 11.06.2018 18:44
איך להרשים את האורחים במנת ניוקי מנצחת? • רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון של ניוקי ערמונים נימוח בפה • ההכנה מורכבת, אך התוצאה מנצחת

 מרכיבים:

1 ק”ג תפוח אדמה אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר’ ריקוטה

50 גר’ חמאה צהובה בטמפרטורת החדר

35 ג’ פרמז’ן מגורד

15 גר’ מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר’ קמח לבן

 אופן הכנת הבצק:

• לאפות את תפו”א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק’.

• לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו”א למחית.

• להוסיף למחית  את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

• להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי:

• לחלק את הבצק שנוצר ל-4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס”מ /2 ס”מ.

• לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

להכנת הרוטב:

• יש להמיס במחבת 60 גר’ חמאה  עד הזהבה.

• להוסיף 50 גרם אפונת גינה.

• חופן מיקס פטריות (שימז’י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס.

• 5 ערמונים קצוצים.

• 1 שן שום פרוסה.

• 1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).

• 100 מ”ל  ציר ירקות.

 אופן הכנה:

 • להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי

• לפזר מעט פרמז’ן מעל ולהגיש.