מתכוננים לשבועות? הנה מתכון בריאות לסלט בטטה חלבי עשיר

יעל חן
|
א' סיון התשע"ח / 15.05.2018 18:06
שבת וחג, היערכות ליומיים, פלוס הכנה לארוחה החלבית – כל אלו מצריכים הצטיידות במתכונים רבים ומגוונים • הנה מתכון לסלט בטטה חלבי – להכנה קלה בבית • באדיבות אלעד אמסלם, השף הראשי של רשת קפה גרג

סלט בטטה:

2 יחידות בטטה

150 גר’ גבינת פטה 5%

חופן אגוזי מלך

מרכיבים- לבסיס הסלט:

מיקס חסות

גזר

כרוב לבן

כרוב סגול

מלפפון ירוק

עגבניות שרי

 רוטב לסלט:

*ניתן לקנות רוטב ויניגרט הדרים מוכן

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כוס מיץ תפוזים

כפית חרדל גרגירים

2 כפות סילאן

אופן הכנה:

• חותכים בטטה אחת קטנה לקוביות ומכניסים לתנור עד שמתרככות

• בעזרת קולפן מגלפים רצועות בטטה דקות – לאורך

• מחממים שמן בסיר וזורקים פנימה את רצועות הבטטה- טיגון קל עד להזהבה (ציפס בטטה)

• חותכים גס את כל הירקות ומערבבים בקערה

• מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ושופכים על הירקות החתוכים

• מפזרים את קוביות הבטטה על הסלט

• מגרדים בפומפייה גבינת פטה מעל הכל

• מניחים בערימה במרכז הסלט את הצ’יפס בטטה

• מפזרים שברי אגוזי מלך מעל הכל