מתכוננים לשבועות: ירקות צרובים על פלנצ’ה במרינדת תפוזים, שום ועשבי תיבול

תמי גיל
|
כ"ה אייר התשע"ח / 10.05.2018 01:44
יומיים חג – ואתם רוצים לגוון את הארוחות? • ‘חרדים 10’ יגיש לכם מתכונים ורעיונות מעניינים • אבל תחילה, לגיוון הסלטים: מתכון מעניין, לא שגרתי, באדיבות ‘סולתם’ • מאת תמי פיליפ

רשימת חומרים  לכ-4 מנות:

 4 כפות שמן זית

1 חציל קטן חתוך לפרוסות בעובי 1 ס”מ

2 כוסות פרחי כרובית טרייה/קפואה מופשרת

1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות עבות

2 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

מלח, פלפל שחור גרוס

למרינדה:

1/3 כוס שמן

1 כפית גרידת תפוז

1 כף סילאן

1 שן שום כתושה

1/3 כוס מיץ תפוזים

2 כפות עשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר, נענע

אופן ההכנה:

מברישים את הפלנצ’ה בשמן וצורבים את הירקות משני הצדדים עד שהם רכים.

מכינים מרינדה:

טוחנים בעזרת מוט ריסוק את החומרים לרוטב חלק. מברישים את הירקות במרינדה משני הצדדים, מסדרים על צלחת ומגישים.