מתכון עשיר וייחודי: זה הזמן לחגוג עם אוזני המן במילוי ‘פלורנטין’

זה הזמן לחגוג עם אוזני המן פריכים במילויים מפתיעים • רשת קפה ביגה מגישה מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי 'פלורנטין' - מגוון אגוזים שונים מובחרים
יעל חן
כ"ו שבט התשע"ח / 11.02.2018 21:45

מרכיבים למלית:

85 גרם שמנת מתוקה

65 גרם דבש

סוכר לבן 250 גרם

חמאה 165 גרם

אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם

שקד טחון – 40 גרם

אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם

מלח – 5 גרם

פקאן קלוי – טחון גס – 155 גרם

בוטנים – טחון גס – 155 גרם

מרכיבים לבצק:

300 גרם חמאה

185 גרם אבקת סוכר

60 גרם אבקת שקדים

500 גרם קמח

4.5 גרם מלח

2 ביצים

הוראות הכנה:

• מניחים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב, עד קבלת גוון קרמל בהיר – וסוגרים את האש.

• מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור.

• לאחר שמתקרר  (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר’.

הכנת הבצק:

• יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.

• להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

• נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד.

• מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ וקורצים עיגולים של 8 ס”מ (קוטר).

• ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן.

• מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק’.

• לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל.

מחיר לאוזני המן לרכישה בחנות: מארז של 320 גרם 33 שקלים

ניתן להשיג ב-30 סניפי הרשת מגוון טעמים כמו: חלווה, פרג ועוד.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות