מתכון לשבת • כל אחד והחציל שלו

הקלוי, המטוגן, הקרמי, והרומני • ארבעה מתכונים לסלטי חציל שיפארו לכם את שולחן השבת
נחמן וייס
ד' ניסן התשע"ד / 04.04.2014 11:33

קרם חצילים

חומרים:  חציל בינוני, 2 כפות מיץ לימון, 1.5 כפות מיונז, כף סוכר, 2 שיני שום מלח.

אופן ההכנה:

קולים בתנור / צולים על האש חציל בינוני, חוצים ל-2 ואת תוכן החציל מכניסים למעבד מזון, מוסיפים מיץ לימון, שום, מיונז, מלח, סוכר ומעבדים למחית חלקה.

חצילים בתחמיץ ושומשום קלוי

חומרים:  חציל בינוני, שמן עמוק לטיגון, חצי כף פפריקה, 1.5 כפות חומץ,  1/5 כף סוכר, 3 כפות שמן, 2 כפות מים, מעט מלח, פלפל שחור, כף שטוחה כמון, 2 שיני שום כתושות ו-2 כפות שומשום.

אופן ההכנה:

חותכים את החציל לקוביות וממליחים. לאחר 20 דקות סופגים את הנוזלים ומטגנים בשמן עמוק. בינתיים מכינים ומערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים כל החצילים המטוגנים בעודם חמים. לאחר מכן קולים במחבת על אש נמוכה שומשום ומערבבים עם החצילים.

חציל בצילי וכוסברה

חומרים: חציל בינוני, 3 כפות רוטב צילי מתוק, חצי כף קטשופ, 2 שיני שום כתושות, צרור כוסברה ומעט מלח

אופן ההכנה:

חותכים את החציל לקוביות, ממליחים, סופגים את הנוזלים ומטגנים בשמן עמוק. בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים על החצילים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים בעדינות ובזהירות כדי לא למעוך את החצילים.

חצילים בנוסח רומני

חומרים: חציל בינוני שרוף / קלוי, גמבה גדולה שרופה על האש, 4\1 כוס שמן, 2 כפות חומץ, מלח וגבעול בצל ירוק.

אופן ההכנה:

מועכים עם מזלג את החציל, מוסיפים חומץ ומלח ומערבבים. מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי ערבוב מהיר ללא הפסקה עד שכל השמן נבלע והחציל מבהיר את צבעו מעט. מוסיפים בצל ירוק ואת פלפל הגמבה מקלפים, חותכים לקוביות, מוסיפים ומערבבים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    כף כמון?
    04/04/2014 16:10
    נון
  1. על החציל בתחמיץ , כף כמון זה המון לדעתי .