כך שלפו ברמב”ם שרשרת מתכת באורך 10 ס”מ מקיבתו של ילד בן 4

אחותו של הילד הבחינה כי הוא משחק בתכשיט - שנעלם לאחר מכן, והבינה שהוא בלע אותה • מבדיקת צלום חוזר עלה כי השרשרת, שאורכה 10 ס"מ, התמקמה בקיבתו של הילד • רופאי רמב"ם ביצעו את ההליך, לאחר שהשרשרת לא יצאה מהגוף באופן טבעי
חיים טוויל
כ"ו תשרי התשע"ח / 16.10.2017 17:49

ילד בן ארבע מאזור הצפון הגיע השבוע למיון בית החולים ‘רות’ לילדים ברמב”ם, אחרי שבלע תכשיט: שרשרת ארוכה ממתכת, שעשתה את דרכה אל קיבתו.

אחותו של הפעוט הבחינה כי הוא משחק בתכשיט, אשר נעלם לאחר מכן – והבינה שהילד בלע את השרשרת.

בעקבות כך, מיהרו הוריו אל בית החולים, שם עבר הפעוט סדרת בדיקות שאכן אישרו את החשד.

מאחר שהפעוט לא הראה שום סימפטומים ולא התלונן על כאבים, וכדי להימנע מבדיקה פולשנית בילד כה קטן, אושפז הפעוט להשגחה, בזמן שהצוות עוקב אחר מצבו וממתין שהשרשרת תצא מגופו באופן טבעי, כמקובל במקרים כאלה.

לאחר יומיים, משלא יצאה השרשרת, נבדק הפעוט שוב על מנת לאבחן את מיקומו של העצם הזר.

מבדיקת צלום חוזר עלה כי השרשרת, שאורכה 10 ס”מ, התמקמה בקיבתו של הילד. בעקבות כך הוחלט שלא להמתין יותר ולשלוף אותה.

כשהוא תחת טשטוש, שלפו רופאי יחידת גסטרו ילדים בביה”ח ‘רות’ ברמב”ם את השרשרת מקיבתו, תהליך שהסתיים בהצלחה. לאחר מכן נותר הילד להשגחה ואתמול הוא שוחרר לביתו, כשהוא חש בטוב.

שרשרת

באדיבות דוברות רמבם

“באופן תיאורטי, השרשרת יכלה להיתקע בקיבתו או בהמשך המעי של הילד ולגרום לחסימה”, מסביר פרופ’ רון שאול, מנהל מכון גסטרו ילדים ברמב”ם את הסכנה. “השאיפה היא להימנע ככל הניתן מבדיקות פולשניות מיותרות בילד כה קטן, אך בלית ברירה נאלצנו להתערב למען בריאותו של הפעוט”.

“בליעת עצמים זרים יכולה להסתיים בכי רע”, הוא מוסיף ואומר, “אנו מפצירים בהורים להשגיח על הילדים בשבע עיניים ולהימנע מחשיפתם לעצמים זעירים ומסוכנים ולהרחיק אותם מהשיג ידם. במידה והילד בלע בטעות עצם זר, יש להביאו בהקדם למיון בית החולים הקרוב לביתכם”.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות