הורסקי לקראת כנס ענף המזון: "הקמת מכון חדשנות מזון תתרום רבות לצפון"

ב-27 ביוני תארח המכללה האקדמית תל חי את כנס החדשנות בענף המזון • בין הדוברים בכנס יהיה גם גיל הורסקי מחברת "מונדלייז" העולמית • במהלך היום ייערך פאנל בהנחיית הורסקי, עם משתתפים מהתעשייה, אקדמיה וקרנות הון סיכון
בשיתוף המכללה האקדמית תל חי
כ"ה סיון התשע"ז / 19.06.2017 12:21
גיל הורסקי

המהפכה הטכנולוגית בתחום המזון כבשה כבר מזמן את העולם. אם ב-2008 קרנות הון סיכון אמריקאיות השקיעו 50 מיליון דולר בלבד בסטארט אפים בתחום המזון, ב-2013 – חמש שנים בלבד לאחר מכן – קפץ הסכום ב-300 מיליון דולר, עד ל-350 מיליון דולר.

המגמה כמובן נמשכה גם בשנה שלאחר מכן, כשרק ברבע הראשון שלה הושקעו כ-177 מיליון דולר בסטארט אפים בתחום.

גיל הורסקי

על המהפכה בתחום ועוד, ניתן יהיה לשמוע בהרחבה באירוע חגיגי שייערך בסוף החודש במכללה האקדמית תל חי, אשר תארח את כנס החדשנות בענף המזון זו השנה הרביעית, הפעם תחת הכותרת "טכנולוגיה פוגשת בריאות".

הכנס ייערך ב-27 ביוני ויתמקד בנושאים הבאים: מחקרים חדשים בתחום המזון, פיתוחי מוצרים של סטודנטים ועוד.

בין הדוברים בכנס יהיה גם גיל הורסקי מחברת "מונדלייז" העולמית, המייצרת ומשווקת מותגי חטיפים בינלאומיים כמו: Milka ו-Oreo. הורסקי הוא ראש תחום החדשנות והשיווק הגלובלי בחברה.

המטרה: הפיכת הגליל למעצמה טכנולוגית בתחום המזון

המטרה בסופו של דבר, היא הפיכתו של הגליל למוקד חדשנות עולמי בתחום המזון. הרי ידוע שמדינת ישראל נחשבת לפורצת דרך בתחומים טכנולוגיים רבים, אך לא נחשבת למומחית בתחום המזון. או כך לפחות חשבנו.

הורסקי הסביר בראיון, כי "בשנים האחרונות חל שינוי בתחום זה, כשלא מעט רעיונות טכנולוגיים בענף המזון נולדו כאן אצלנו". מדובר על רעיונות מהפכניים אשר עשויים לשנות את פני התעשייה בעתיד הלא רחוק, בארץ ובחו"ל, אשר גם עליהם ניתן יהיה לשמוע בהרחבה בכנס בסוף החודש.

גיל הורסקי גיל הורסקי / Gil Horsky

כדי להגיע למטרה – הפיכת הגליל למעצמה טכנולוגית בתחום המזון – נעשות מספר פעולות כמו לדוגמה הכנס שנערך בתל חי, הקמתו של מכון מזון חדשני בגליל וחממת פוד-טק.

המכללה האקדמית תל חי החליטה להירתם לכך גם היא, ומציעה לסטודנטים פוטנציאליים ללמוד את התחום ולטעום מעט מתעשיית המזון, לפני שהם הופכים למומחים של ממש בתחום.

"הדרישה לסטודנטים שלמדו את הנושא צפויה לגדול", מסביר הורסקי. "זאת בשל ההתפתחות הטכנולוגית בענף המזון ומקומות העבודה שצפויים להיווצר בשנים הקרובות. חברות בינלאומיות כמו מונדלייז צפויות לתמוך במהפכת המזון באזור הגליל, מהסיבה שהן מחפשות סטודנטים אשר ערוכים לעסוק בתחום עם סיום הלימודים כמו הסטודנטים הלומדים במכללה האקדמית תל חי".

הורסקי: "אזור הגליל מתאים להפוך למרכז פוד טק עולמי"

במהלך היום, ייערך פאנל בהנחיית הורסקי בנושא חדשנות בתעשיית המזון עם משתתפים מהתעשייה, אקדמיה וקרנות הון סיכון. כמו כן יזכו באי הכנס לשמוע פרטים נוספים על מכון המזון וחממת הפוד טק החדשה בגליל.

הורסקי התייחס לנושא ואמר, כי "אזור הגליל מתאים להפוך למרכז פוד טק עולמי. לצפון כמה יתרונות בולטים, כמו למשל אוכלוסייה בעלת השכלה גבוה ומזג אוויר נוח. בנוסף, יש לחזק באופן משמעותי את אזור הצפון בדגש על הפן הכלכלי, והקמת מכון מחקר בתחום המזון עשויה לתרום רבות לצמיחת האזור".

גיל הורסקי גיל הורסקי / Gil Horsky

בנוסף, הורסקי מאמין כי המרכז החדש באזור הגליל ימשוך לא מעט מומחים מתחומים שונים: "בעקבות העובדה שבשוק זה ישנה פחות רגולוציה, והזמן שנדרש לפיתוח מוצרים וטכנולוגיות נמוך משמעותית מאשר בתחומים אחרים, סביר להניח כי בעתיד נראה יותר מומחים מתחומים שונים, כמו למשל פארמה וביוטק, נכנסים לתחום המזון. אלו שיצטרפו לתחום המתפתח יתרמו לו רבות, כמו למשל בפיתוח טכנולוגיות חדשניות".

קצת על מסלול הלימודים במכללה האקדמית תל חי: בוגרי החוג, שבסיום הלימודים יזכו לכינוי המחייב "טכנולוג מזון", לומדים במכללה על כל תהליך הייצור של מזון ומשקאות, תוך כדי תכנון מוצרים חדשים.

עם סיום הלימודים, משתלבים הסטודנטים בתעשיית המזון, כמו למשל במפעלים שונים, מוסדות מחקר ופיתוח, מעבדות, מכוני בקרה ועוד.

בנוסף, יכולים הסטודנטים השונים לשלב עבודה בתחום כבר בתקופת הלימודים, בחברות כמו תנובה, שטראוס,  וטרה, כדי לצבור ניסיון לקראת היציאה לשוק העבודה עם סיום הלימודים בתל חי.

לחצו כאן לקבלת מידע נוסף על הכנס

הדפס כתבה

8 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    הייתי בכנס שבו הורסקי הרצה לפני כחודש
    01/08/2017 07:41
    יואב
  1. היו המון פיתוחים מעניינים שהוצגו שם. אני אופטימי מאוד לגבי התפתחות הגליל!

  2. היה כנס מעשיר - תודה הורסקי!
    02/08/2017 09:59
    ארז
  3. אני מתכנן ללמוד בתל-חי ומאוד מתעניין בתחום הזה, כך שהכנס היה ממש מועיל עבורי.
    המון תודה להורסקי על הדברים החשובים שחלק שם!

  4. הורסקי - איש מקצועי מאוד!
    03/08/2017 17:29
    אוסנת
  5. הייתי בלא מעט הרצאות של הורסקי, ואני יוצאת מלומדת ומרותקת כל פעם מחדש.
    תודה רבה!

  6. הייתי במספר כנסים של הורסקי, האיש גאון שיווקי
    06/08/2017 08:10
    ירון
  7. לצערי דווקא את הכנס הזה פיספסתי מסיבות אישיות, אבל אני בטוח שהוא היה הצלחה גדולה.
    האם סטודנטים יוכלו להירשם למסלול הזה כבר בשנת הלימודים הקרובה?

  8. תודה על כנס מעשיר הורסקי!
    08/08/2017 10:06
    שי קובי
  9. אזור הגליל לגמרי משתדרג. בתור צפוני אני יודע כמה זה לא מובן מאליו, כיף לראות!

  10. הורסקי תותח! היה כנס פצצה!
    13/08/2017 10:28
    אור
  11. אני מתחיל ללמוד בתל חי השנה, ואני ממש מחכה לתכנית הלימודים הזו בקוצר רוח.
    אני באמת מאמין שטכנולוגיית המזון זה הדבר הבא, והדברים של הורסקי בכנס רק הוכיחו לי את זה יותר.
    תודה!

  12. תודה רבה הורסקי
    14/08/2017 10:32
    יאיר
  13. האם מסלול הלימודים של תל חי מתחיל כבר בשנה הנוכחית?
    מעוניין לשמוע

  14. שאפו להורסקי ולמכללת תל חי על אחלה של כנס
    21/08/2017 08:52
    חנן
  15. הבת שלי מתחילה ללמוד בתל חי השנה, והיא היתה מאוד מרוצה מהכנס. כל הכבוד!