איך מחולק השלל של תקציבי יהדות התורה בירושלים? חרדים 10 חושף את הסוד

חיים בוזגלו
|
ט"ו סיון התשע"ז / 09.06.2017 12:05
במסמך עליו חתומים ראשי הסיעות ביהדות התורה במועצת עיריית ירושלים, הם מפרטים את “התוכניות לניצול תקציבי יהדות התורה” • האם יש קשר בין התקציבים הללו לשתיקת נציגי הסיעות החרדיות בעיריית ירושלים מול חילולי השבת? • יש גורמים בעירייה שחושדים כי התשובה חיובית

שתיקת שלמונים? תקופה ארוכה שהציבור החרדי בירושלים סוער סביב הניסיונות החוזרים ונשנים לעצור את הפרצות בסטטוס-קוו בעיר, אולם בסופו של דבר כמעט באופן קבוע ומוחלט הנציגות החרדית בירושלים מיישרת קו עם ראש העיר ניר ברקת.

הקולות הנשמעים שוב ושוב נגד  ברקת ונגד התנהלות הנציגות החרדית בעירייה הולכים וגוברים, ולשיאם הגיעו ימים ספורים קודם העברת התקציב במליאת מועצת העיר.

כפי שדווח בחרדים10,  בימים שקדמו לאישור התקציב איימו הנציגים החרדים להצביע נגד אישור תקציב העירייה, לאחר שלדבריהם ראש העיר אינו נלחם בחילולי השבת ואף מאפשר פרצה החמורה בחומות השבת במתקנים עירוניים.

למרות האיומים, בסופו של דבר התקציב אושר, זאת לאחר שהוקמה ועדה בראשות מנכ”ל העירייה אמנון מרחב ועו”ד יצחק מירון. בדו”ח מיוחד שפרסמו הם קבעו כי אין פרצות בסטטוס-קוו לעומת שנים קודמות – דבר שסלל את הצבעת החרדים בעד התקציב.

שתיקת הנציגים החרדים בתקופה שלאחר הצגת הדו”ח ועד היום תמוהה למדי.

מי שנותרו ללחום כיום למען השבת הם רק מחבר ועצת העיר אריה קינג מטעם סיעת ‘ירושלים מאוחדת’, כמו גם חבר מועצת העיר ‘הסורר’ יוחנן וייצמן, נציג חסידות גור בסיעת יהדות התורה המקומית.

 חלוקת השלל

לידי חרדים10 הגיעו מסמכים המפרטים את חלוקת תקציבי ‘יהדות התורה’ בשנת 2017.

במסמך עליו חתומים אליעזר ראוכברגר ויעקב הלפרין, ראשי הסיעות המרכיבות את יהדות התורה, ששוגר למנהלת מינהל חברה ופנאי ומנהל אגף חברה, מפרטים השניים את “התוכניות  לניצול תקציבי יהדות התורה  לשנת 2017”.

אז לאן הולכים מיליוני השקלים?

ראוכברגראליעזר ראוכברגר (מימין) עם ידיד. צילום: Yaakov Cohen/Flash90

בטח תשמחו לדעת כי יריד חנוכה לבנות חסידות ויז’ניץ תוקצב ב-100 אלף שקלים, בעוד חנוכה במשנת החסידות ויז’ניץ תוקצב בעוד 25 אלף שקלים.  גם מסיבות חנוכה לילדי כיתות ז’-ח’ לא קופחו והן יתוקצבו ב-100 אלף ש”ח.

גם הזיצים החסידיים מתוקצבים ברוחב לב – 400 אלף ש”ח, עם כי קצת פחות מהתקציב המיועד לכתיבת חידושי תורה – 500 אלף ש”ח.

התקציבים הרבים מופנים גם לפעילויות אחרות דוגמת הילולת האדמו”ר מגור בסכום של 120 אלף, הילולת ג’ תמוז של האדמו”ר מליובאוויטש במלחה ובהר חומה ב-60 אלף שקלים.

תקצוב בין הזמנים לציבור הליטאי הוא 600 אלף שקל, וכך גם מקבל בין הזמנים החסידי.

גם את הפעילות בסמינר הישן לא שוכחים – 300 אלף ש”ח.

האם יש קשר בין התקציבים הללו לשתיקת נציגי הסיעות החרדיות?

גורמים בעירייה שנחשפו למסמך מפנים אצבע מאשימה לעבר הנציגים החרדים – ותוהים: “האם מדובר במכירת ערכי היהדות המקודשים, דוגמת שמירה על כבוד השבת, תמורת בצע כסף ועשיית הון פוליטי?”

ראוכברגר והלפרין סירבו להגיב על שאלות חרדים 10.

19046664_10156209338978154_1140719235_n

תקציבים ירושלים