ריכוזים חריגים של מתכות מסוכנות: אושר תקן לבטיחות תכשיטי ילדים

הועדה הטכנית לתכשיטים במכון בתקנים הישראלי אישרה הצעת התקן לבטיחות תכשיטים • התקן הוכן לבקשת משרד הבריאות והוא חל על תכשיטים מעוצבים, המיועדים בעיקר לילדים בני 12 או צעירים יותר
שייע קליין
כ"ח אייר התשע"ז / 24.05.2017 12:06

הוועדה הטכנית לתכשיטים שבמכון בתקנים הישראלי אישרה לאחרונה את הצעת התקן לבטיחות תכשיטים.

התקן הוכן לבקשת משרד הבריאות והוא חל על תכשיטים מעוצבים, המיועדים בעיקר לילדים בני 12 או צעירים יותר.

תקן ישראלי זה מאמץ את התקן האמריקני ASTM F2923 . מטרת התקן היא להבטיח כי תכשיטים המיועדים לילדים יהיו בטוחים לשימוש. התקן מתייחס, בין השאר, לסכנות הנובעות משימוש בחומרים המכילים מתכות כבדות, וכן לסכנות העלולות להיגרם ממבנה התכשיט, כמו בליעה של חלקים קטנים, מגנטים וכדומה.

משרד הבריאות פעל לקידום התקן לאחר שביצע בדיקה יזומה של תכשיטי ילדים המצויים בשוק הישראלי, וזאת בשיתוף מומחים ממכון התקנים וחוקרים מאוניברסיטת חיפה, ובמימון הקרן לבריאות וסביבה.

על פי תוצאות הסקר נמצא, כי חלק מתכשיטי הילדים המשווקים בישראל מכילים רמה גבוהה של עופרת וקדמיום ביחס לזו המותרת בתקנים בינלאומיים. בנוסף, בחלק מהתכשיטים נמצאו רמות גבוהות וחריגות של ניקל, ארסן וכרום. במקרים מסוימים נמצאו ריכוזים הגבוהים בשני סדרי גודל (יותר מפי 100) ואף בשלושה סדרי גודל (יותר מפי 1000) ביחס לתקן האמריקני/האירופאי עבור קבוצת מוצרים זו.

עמדת משרד הבריאות היא שיש סיכון חמור לציבור מתכשיטים עם ריכוזים חריגים של מתכות כבדות. ילדים, ובמיוחד ילדים קטנים, נוטים להכניס חפצים לפה ואף למצוץ חלקי תכשיטים. לפיכך, נוכחות של מתכות כבדות במוצר ייעודי לילדים עלולה לחשוף את קבוצת האוכלוסייה הרגישה הזו לסיכון בריאותי משמעותי.

ממשרד הבריאות נמסר, כי קידומו של תקן זה הוא נדבך נוסף במאמץ המתמשך של המשרד לפעול לשמירה על בריאותם ועל בטיחותם של ילדים. “המשרד יפעל מול משרד התעשייה והכלכלה כדי שהתקן יוכרז כרשמי בהקדם האפשרי”, נאמר בהודעה.

ממכון התקנים נמסר כי בשל חשיבות הנושא, ועדות התקינה קידמו את הכנתו של התקן תוך פרק זמן קצר מאוד, וזאת במטרה לוודא כי בטיחות הילדים נשמרת.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות