השף פנחס בלשניקוב מציג: גלילות דג סול במילוי ירקות אנטיפסטי

פנחס בלשניקוב
|
כ"ז אייר התשע"ז / 23.05.2017 12:53
אין סעודת חג שבועות בלי דג • אז קחו את רשימת המצרכים של השף פנחס בלשניקוב, קראו היטב את ההוראות – וצאו להכין את המנה שתגרום לכל הסועדים ללקק את האצבעות

10 פילטים של דג סול

מילוי:

¼ כוס שמן
2 בצלים סגולים חתוך לקוביות בינוניות
1 חציל גדול חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות חתוך לקוביות בינוניות
2 פטריות פורטבלה חתוך לקוביות בינוניות
1 קישוא חתוך לקוביות בינוניות
1 כוס פירורי לחם
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתוש
1 כפית סוכר

לרוטב:

1 בצל סגול קצוץ דק
4 כפות חרדל
2 שיני שום כתוש
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
צרור עלי כוסברה קצוצים
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
½ כוס שמן

אופן ההכנה:

• לערבב בקערה עמוקה את כל הירקות של המילוי ואת כל התבלינים, למעט הפטרוזיליה ופירורי הלחם. לערבב היטב ולשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
• לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות.
• להוציא מהתנור ולהעביר בחזרה לקערה. להוסיף את הפטרוזיליה ופירורי הלחם ולערבב היטב.
• להניח בצד, עד לקירור מוחלט.
• בקערה נפרדת לערבב היטב את כל רכיבי הרוטב.
• לחמם תנור ל-180 מעלות.
• לסדר את הפליטים של הדג על שולחן העבודה. לשים 2 כפות מתערובת המילוי על כל דג, לגלגל את הדג, להניח בתבנית על הצד הפתוח, כדי למנוע פתיחה של הדג בזמן האפיה.
• לסדר את כל גלילות הדגים בתבנית ולפזר מלמעלה את הרוטב.
• לאפות כ-20 דקות.