20 דקות הכנה, מתכון ל-6 מנות: סלט עדשים ירוקות עם בטטה ואגוזים

יעל חן
|
א' אייר התשע"ז / 26.04.2017 23:58
מוצר חדש של ‘טעם הטבע’ – מנה מושלמת לאירוח • סלט עדשים ירוקות ‘טעם הטבע’, שאפילו לא צריך לבשל, עם קוביות בטטה מקורמלות, גבינת פטה ואגוזים קלויים • בריא, טעים, וקלי-קלות של הכנה

חומרים:

1 שקית עדשים ירוקות מבושלות טעם הטבע

1 בטטה גדולה או 2 בינוניות, קלופות

2 כפות שמן זית

1 כפית סילאן

1/2 כפית צ’ילי גרוס

120 גרם גבינת פטה או בולגרית

100 גרם אגוזי מלך, טבעיים

10 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר (לא חובה)

10 עלי בזיליקום או רוקט – אופציונלי

מלח

לרוטב:

3 כפות מיץ לימון או חומץ בסלמי

כפית סילאן או מייפל או דבש

2 כפות שמן זית

כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. אחרי 5 דקות טיגון מזלפים סילאן ומפזרים צ’ילי ומלח. מוציאים החוצה לקערה.
  2. באותה מחבת קולים את האגוזים עד שהם מפיצים ריח משגע ומזהיבים מעט. מצננים וקוצצים גס.
  3. מסננים את העדשים מהנוזלים ומניחים בקערה.
  4. חותכים את העגבניות לחצי.
  5. סלט עדשים ירוקות עם בטטה ואגוזים – טעים בשבע
  6. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב בצנצנת.
  7. מוסיפים את הבטטות לקערה עם העדשים ומזלפים מהרוטב. מערבבים היטב.
  8. מפזרים מעל אגוזים ומפוררים גבינת פטה ומגישים עם עלי בזיליקום או רוקט.

את עדשים טעם הטבע ניתן להשיג  בשקית 475 גרם ממוקם על מדף המצוננים ובתוקף של כחצי שנה.

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

כשרות: ווסטהיים, כשרות אפרתי.