המתכון של מסעדת נחמן מנחלת שבעה: טארט ארטישוק ירושלמי ומנגולד

תודו שמדובר במתכון מקורי: גם טארט, גם ארטישוק, גם מנגולד • או במילים אחרות: גם בצק, גם תוספת בריאות • המתכון באדיבות מסעדת נחמן
יעל חן
כ"ד טבת התשע"ז / 22.01.2017 14:02

בין התאריכים 24-26 לינואר יתקיים לראשונה פסטיבל ‘ארטישוק ירושלמי’: למעלה מ-50 מסעדות, ברים ובתי קפה ברחבי ירושלים יציעו במשך שלושה ימים מנות ספיישל, פיצות מיוחדות, מרקים, קישים, פסטות, תוספות להמבורגר, תבשילים, קינוחים, קוקטיילים, סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, סדנאות בישול ועוד – והכל על בסיס ארטישוק ירושלמי.

ארטישוק ירושלמי הוא פרויקט ראשון לשנת 2017 כחלק מסדרה של אירועים קולינריים המתוכננים בבירה בחודשים הקרובים.

קבלו ‘הדלפה’ של אחד מהמתכונים למנות שיוצגו:

מצרכים:

תבנית טארט בגודל 26

בצק פריך:

280 גר’ קמח

170 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

¼ כפית מלח

2-3 כפות מים קרים

הכנה:

1. במעבד מזון מערבלים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה מעורבלת עם מים עד לבצק אחיד, מכדררים לכדור ומקררים 20 דקות.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס”מ מקררים 20 דקות. מרפדים בבצק את התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומשאירים את הקלתית לחצי שעה נוספת במקרר.

3. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.  לפני האפייה מניחים נייר אפיה על הבצק ועליו מניחים גרגרי חומוס או גרגרי שעועית שישמשו כמשקולת.

4. אופים כ- 20 דקות ולאחר מכן מסירים את הנייר עם המשקולת ואופים עוד 5-8 דקות, הבצק יהיה בצבע בהיר אבל יציב.

במקביל מכינים את המלית:

למלית:

300 גר’ ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס”מ

1 חבילת עלי מנגולד מופרדים לגבעולים ועלים. את הגבעולים לחתוך לקוביות, ואת העלים לחתוך גס.

4 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

½ כפית רוזמרין

3-4 כפות מיץ לימון טרי

220 מ”ל שמנת מתוקה 38%

2 ביצים בינוניות

150 גר’ גבינת פטה שבורה לחתיכות

מלח, פלפל

הכנה:

1.שמים את הארטישוקים בסיר עם מים קרים עד לכיסוי, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ- 15 דקות כמעט עד שהם רכים. מוסיפים את גבעולי המנגולד ל- 5 דקות נוספות עד שהם כמעט רכים ובדקה האחרונה מוסיפים את העלים לחליטה קצרה. מסננים ומניחים להצטנן מעט.

2.במחבת רחבה מטגנים את שן השום עם שמן זית מוסיפים את הירקות, מטבלים ברוזמרין מלח פלפל ומיץ לימון, ממשכים לטגן דקה. מעבירים לקערה רחבה ומקררים.

3. טורפים יחד את השמנת, ביצים ומעט מלח ופלפל, מפזרים מעל הקלתית את הארטישוקים הירושלמים, המנגולד, גבינת פטה ומעל יוצקים את בלילת השמנת, להשתדל לא להגיע עם הבלילה עד השפה של הבצק.

4. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות ואופים במשך כ 20-25 דקות, במידה ופניו של המאפה מתחלים להשחים והמלית עדיין לא עשויה מכסים בנייר אלומיניום ואופים עוד כמה דקות.

5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, לאחר מכן אפשר להוציא מהתבנית . ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.

מסעדת נחמן, כיכר נחמן, מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה • כשר למהדרין

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות