קר בחוץ? הנה שני מתכונים טעימים ודלי קלוריות של מרק יחממו אתכם

יעל חן
|
ט"ו כסלו התשע"ז / 15.12.2016 16:18
מה יותר מתאים בימים קרים כאלה מאשר מרק חם וטעים? ליאת יגר, בעלת קבוצות להרזיה ופעילות גופנית, מציעה שני מתכונים למרק בטטה ומרק חומוס • גם כדי ליהנות מהטעם וגם כדי לשמור על תזונה נכונה וחיים בריאים

“אחד מהמאכלים החיוניים בתזונה נכונה הוא המרק, כאשר במשך השנים, השכלנו להבין שלמרק יש יתרונות רבים. הוא משביע, טעים ויכול להכיל ערכים קלוריים נמוכים, בעוד שהוא מכיל הרבה חלבונים וסיבים תזונתיים.

“לכן, כחלק מתזונה בריאה כדאי לשלב מנת מרק אשר מכילה ירקות”, אומרת, ליאת יגר בעלת קבוצות להרזיה ופעילות גופנית.

ליאת מוסיפה: “תזונה נכונה מחזקת את המערכת החיסונית ותורמת להרגשה כללית טובה, כאשר לרוב, הכנת המרק פשוטה אך יש להצטייד מראש ברכיבים איכותיים ובעלי ערך תזונתי גבוה”.

מרק בטטה: 114 קלוריות למנה

המצרכים:

4 בטטות גדולות מקולפות

2 גזרים

1 בצל

מלח + פלפל

טימין

 אופן ההכנה:

• מקלפים את הבטטות+ הגזר, חותכים אותם לקוביות.

• מקלפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות.

• מוסיפים טימין וממלאים במים.

• לאחר שהבטטה והגזר מתרככים, טוחנים את הכל ומוסיפים מלח+ פלפל. אפשר להוסיף פפריקה חריפה/ מתוקה.

• ניתן לקצוץ עירית מעל.

• לחלק ל-10 מנות – כל מנה 96 קלוריות.

2

מרק חומוס

המצרכים :

2 כוסות גרגרי חומוס

2 כפות שמן זית

3 בצלים

2 חבילות עלי מנגולד

1 שורש סלרי או 4 גבעולי סלרי

3 שיני שום כתושות

מים או ציר ירקות לכיסוי הירקות והקטניות

מיץ מ- 2 לימונים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

• להשרות את גרגרי החומוס במים למשך הלילה (או לקחת מסנפרוסט).

•לחתוך את הבצלים לירחים.

• להפריד את החלק הלבן והירוק של המנגולד, לקצוץ את החלק הלבן.

• לחתוך לקוביות את שורש הסלרי או לקצוץ את גבעולי הסלרי.

• לטגן את הבצל והחלק הלבן של המנגולד למשך כ- 5 דקות.

• להוסיף את הסלרי והשום ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות על להבה בינונית.

• להוסיף את גרגרי החומוס, לערבב ולהוסיף את המים או הציר.

• לבשל עד ריכוך החומוס ואז להוסיף את החלק הירוק של עלי המנגולד, הלימון, המלח והפלפל.

• אפשר לטחון את כל המרק או חלק ממנו בעזרת “בלנדר מוט”.

—-

ליאת יגר בעלת קבוצות להרזיה ופעילות גופנית, ומפעילה סניפים בנשר, בקרית אתא, בקרית מוצקין, בקרית ביאליק, בנהריה, בשלומי, בחדרה ועוד.

צילום התמונה הפותחת: באדיבות קפה גרג. צילום: אלעד גוטמן.