בשל חוב של 40 מיליון ש”ח: רשות המסים עיקלה ל’לניאדו’ את החשבון

לפי גלובס, העיקול התבצע לאחר שהנהלת 'לניאדו' השתמשה בניכויי המס של העובדים לצרכים אחרים, בהם התמודדות עם גירעון מצטבר - במקום להעביר את הכספים למדינה • לניאדו מייצר בכל שנה גירעון שוטף של כ-50 מיליון שקל, והיקף הגירעון המצטבר עומד על כ-250 מיליון שקל • ליצמן לחץ על מנהל רשות המסים להסיר העיקול - אך ברשות התעקשו
שייע קליין
כ"ג תשרי התשע"ז / 25.10.2016 20:49

רשות המסים עיקלה לאחרונה את החשבון של המרכז הרפואי ‘לניאדו’ בקרית צאנז בנתניה, בעקבות חוב מצטבר של כ-40 מיליון שקל. כך מדווח ‘גלובס’.

לפי הדיווח, העיקול התבצע לאחר שהנהלת לניאדו השתמשה בניכויי המס של העובדים לצרכים אחרים, בהם התמודדות עם גירעון מצטבר – במקום להעביר את הכספים למדינה.

‘גלובס’ מדווח עוד כי כי שר הבריאות יעקב ליצמן לחץ על מנהל רשות המסים, משה אשר, להסיר לפחות באופן זמני את העיקול, כדי לאפשר הזרמה של כ-8 מיליון שקל נוספים מקופת המדינה, מעבר ל-11 מיליון השקלים שהעבירה המדינה בקיץ האחרון, אולם מנהל רשות המיסים הבהיר ן לליצמן כי הוא יתמוך בהסרת העיקול רק אם לניאדו יעביר את ניכויי המס השוטפים ויקזז את החוב לרשות מהכספים העתידיים שיקבל מהמדינה.

לניאדו הוא בית חולים ציבורי הנמצא בבעלות עמותה של חסידות צאנז.

לאחרונה התברר כי לניאדו מייצר בכל שנה גירעון שוטף של כ-50 מיליון שקל, וכי היקף הגירעון המצטבר עומד על כ-250 מיליון שקל.

בגלובס מציינים, כי במערכת הבריאות סבורים שעיקר הגירעון של לניאדו אינו נובע מהתנהלות ארגונית בעייתית או פזרנית, אלא מבעיה כרונית ממנה סובלים כל בתי החולים הציבוריים שאינם בבעלות ממשלתית – אי-הלימה מובנית בין הכנסות להוצאות ובלי הסבסוד הקבוע שמעבירה המדינה לבתי החולים הממשלתיים.

במשרדי הבריאות והאוצר עמלים יחד עם הנהלת לניאדו על תוכנית הבראה שתאפשר הזרמה תקציבית גדולה יותר לבית החולים, בתמורה לכמה פעולות התייעלות.

בינתיים, קופות-החולים חדלו לשלם ללניאדו בצורה של “שוטף פלוס” ועברו לשלם באופן מיידי, כדי להקל על בית החולים ולמנוע קריסה שתפגע במבוטחים המתגוררים באזור נתניה.

המשבר בלניאדו כבר הספיק להשפיע על עובדי בית החולים. אלה התבשרו השנה כי לא הופרשו להם מלוא התשלומים לקרנות הפנסיה וההשתלמות, ובהמשך הועברו הכספים לקרנות, אך ללא הריבית שהצטברה באותה תקופה.

במקביל, כ-530 אחים ואחיות התאגדו במסגרת ההסתדרות הכללית, וזכו תחילה להתנגדות תקיפה מצד הנהלת בית החולים, שטענה כי “ההתאגדות מנוגדת להלכה”, וכי מדובר בבית חולים שפועל על-פי ההלכה בלבד.

כעבור חודשים ספורים בלבד, ולאחר מפגשים שהתקיימו בין ראשי הצדדים, הודיעה הנהלת לניאדו כי היא מכירה בהתאגדות העובדים וחתמה על הסכם קיבוצי ראשון.

מלשכת השר ליצמן נמסר ל’גלובס’: “משרדי הבריאות והאוצר פועלים במשותף לגיבוש תוכנית סיוע כוללת ומקצועית לבית החולים לניאדו. כידוע, אין יתרות תקצוב של מיטות במערכת הבריאות, ואין לנו הפריבילגיה לתת לבית חולים להיסגר תוך פגיעה קשה בציבור החולים.

“יש להדגיש כי להבדיל ממקרים קודמים שבהם ניתן סיוע במסגרת תוכנית הבראה, במקרה זה לא נמצא כל דופי בהתנהלות בית החולים, והסיבה שבגללה הוא נקלע למצוקה היא בגלל החוסר התקציבי שיש במערכת כולה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות