השף פנחס בלשניקוב עם בלינצ’ס שוקולד ברוטב קרמל מתוק מלוח

פנחס בלשניקוב
|
כ"ט אייר התשע"ו / 06.06.2016 18:41
אין שמחה בלי חצילים ואין סעודת חג שבועות בלי בלינצ’ס • אז קחו את רשימת המצרכים של השף פנחס בלשניקוב, קראו היטב את ההוראות וצאו להכין את הבלינצ’ס שיגרום לכולם ללקק את האצבעות

מצרכים:

3 ביצים
2 כוסות חלב
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
רבע כוס קקאו
2 כפות שמן

• להניח את כל הרכיבים בבלנדר ולהפעיל עד לאיחוד של כל הרכיבים.

לקרם: 

לשים ליטר חלב בסיר + כף תמצית וניל + חצי כוס סוכר

בקערה נפרדת לערבב:

4 ביצים
חצי כוס סוכר פחות כף
1 כוס קורנפלור פחות כף

• ברגע שהחלב מתחמם לעשות השוואת טמפרטורה. כלומר, לקחת חצי מכמות החלב ולשפוך לקערה של הביצים תוך כדי ערבוב.

•  לאחר ערבוב טוב, להחזיר את הכל לסיר עם החלב ולהמשיך לערבב עד הסמכה. ברגע שמסמיך, להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך לערבב כ-3 דקות.

•  להצמיד ניילון על הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום ולהכניס למקרר לקירור.

• להקציף 500 מ”ל שמנת מתוקה עד ליציבות ברמה של 80% ולהוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%.

• לאחר שהקרם מתקרר, לאחד את הקרם, הקצפת והגבינה יחד.

• להמיס 3 כפות אינסטנט פודינג וניל עם כוס חלב ולהוסיף לתערובת הקרם.

• להניח במקרר לחצי שעה לפני מילוי הבלינצ’ס.

רוטב קרמל מתוק מלוח:

1 כוס סוכר חום
1 כף חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית מלח

• לשים בסיר את הסוכר והחמאה. כשנמס, להוסיף את השמנת המתוקה והמלח. ברגע שכל הסוכר נמס, לכבות את האש ולהעביר לקירור.