השף פנחס בלשניקוב מציג: בורקס בשר עם ציפוי קריספי במיוחד

מצרכים? יש. אופן הכנה? הכל כתוב ברור. לכם רק נשאר להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד • השף פנחס בלשניקוב עם מתכון טעים לבורקס בשר עם ציפוי קריספי - וגם כמה טיפים לשידרוג
פנחס בלשניקוב
א' אייר התשע"ו / 08.05.2016 21:07

מצרכים: 

500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם עוף או הודו טחון
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה מגורר דק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
פלפל שחור
מלח
רבע כוס שמן
בצק עלים

לציפוי:

1 חלמון
1 כוס פירורי לחם
2 כפות שומשום
מלח

אופן ההכנה:

• מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל, עד שמקבל גוון זהוב.
• מוסיפים את התפוח אדמה המגורר ואת הבשר וממשיכים לאדות את הכל יחד כ-5 דקות. הבשר לא צריך להיות מאה אחוז מוכן. הוא ישלים את הבישול בתנור.
• מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב – ומעבירים לקערה כדי שהתערובת תתקרר.
• לאלו שמעוניינים להוסיף עשבי תיבול, עכשיו זה הזמן. קצצו כוסברה ו/או פטרוזיליה, גם קצת רוזמרין יכול להתאים – וערבבו עם הבשר.
• פתחו את הבצק עלים לאחר הפשרה מוחלטת, כדי שלא יישבר.
• למלא את הבצק בתערובת הבשר. ולהעביר לתבנית אפיה.
• להבריש את הבורקסים בביצה ולפזר מלמעלה את תערובת הפירורי לחם.
• לפני שמכניסים לתנור, כדאי לטפטף או לרסס שמן על הבורקסים – מה שיגרום לציפוי להיות קריספי במיוחד ולקבל צבע זהוב יפה.
• לחמם תנור ל-200 מעלות, להכניס את הבורקס לתנור, להנמיך ל-180 מעלות, לאפות עד להשחמה כ-20-30 דקות.

טיפים:

•  לאוהבי החציל: אפשר לשרוף חציל על האש ולהוסיף לתערובת הבשר, מה שיוסיף טעם מעושן לבורקס.
•  חשוב להקפיד לעבוד עם מוצרים קרים ולא להניח בשר חם על בצק קר.
•  אם נשארו נוזלים במחבת מטיגון הבשר, או אם נשאר מעט בשר, אפשר להוסיף הכל למחבת, להוסיף מעט נוזלים, להוסיף תיבול לפי הצורך, להסמיך עם מעט קורנפלור מהול במים – ויהיה לכם רוטב טעים במיוחד להגשה עם הבורקס.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות