מאכלי חלב בחג: קינוח גבינה אישי עם פירות טרופיים

קינוח גבינה אישי בשילוב פירות טרופיים ושטרויזל המתאים ל-12 כוסות אישיות • עוד ברשימה: מוס גבינה ושטרוייזל • באדיבות השף מיקי שמו
תמי גיל
ג' סיון התשע"ד / 01.06.2014 10:29

את הקינוח הבא ממליצים בחברת ‘בוש’ להכין בעזרת המיקסר מסדרת המיקסרים המקצועיים הביתיים MUM5: קינוח גבינה אישי בשילוב פירות טרופיים כמו פסיפלורה, אננס טרי, בננה, ושטרויזל.

המתכון מתאים ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ”ל, בשילוב מוס גבינה ושטרוייזל.

רשימת חומרים:

3 פסיפלורה

1 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות

1 בננה קלופה וחתוכה לקוביות

חומרים למוס גבינה:

250 מ”ל שמנת מתוקה

כף אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה 9%

80 גרם סוכר

חומרים להכנת שטרוייזל:

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

רבע כוס סוכר

חצי כוס קמח

אופן הכנה:

מכינים מוס גבינה- מקציפים במיקסר בוש עם הקערה הרחבה, מיכל שמנת מתוקה עם פודינג לקציפה יציבה. השימוש בקערה רחבה מאפשר הקצפה אחידה ומהירה של הקצפת מבלי שהשמנת המתוקה יוצאת החוצה.

בעזרת מעבד מזון חותכים את הפירות לקוביות קטנות ואחידות בגודלן.

מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.

מרכיבים את המנה – מניחים כף פירות טרופיים בתחתית של כל כוס, וממלאים במוס כמעט עד למעלה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.

מעבדים חמאה וסוכר במעבד מזון, מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית.

מפזרים את תערובת השטר וייזל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות ומצננים.

מפזרים את השטר וייזל על גבי המוס ומגישים.

טיפ: ניתן גם להחליף את השטר וייזל בחצי כוס אגוזים גרוסים למי שמעדיף.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות