לקראת שבועות: קבלי טיפים לאפייה מוצלחת

חג השבועות מתקרב וההכנות כבר בעיצומן • לקראת החג, מוגשים לכם מגוון טיפים לאפייה, מאת שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית בחברת "ניופאן" גורמה • משלב ההקצפה ועד לשלב הגשת העוגה • חג שמח, ובתיאבון
תמי גיל
כ"ט אייר התשע"ד / 28.05.2014 22:10

ארבעה שלבים ברשימת הטיפים שלפנינו, החל משלב ההקצפה, דרך שלב ההכנה, והאפייה, ועד להגשה נכונה, להדפיס, ולתלות על המקרר

שלב ההקצפה:

  • ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
  • חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
  • יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
  • יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ”ס.
  • הוצאת חלמון שנפל לחלבון- לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו”דגים” את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו “נשאבת” פנימה.
  • כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.

שלב ההכנה:

  • לרידוד הבצק יש לפזר קמח על קרש חיתוך מפלסטיק ועליו לרדד את הבצק.
    פעולה זו מונעת מהבצק להדבק למשטח העבודה והקמח נשאר בין חריצי החיתוך שעל הקרש.
  • את אבקת האפייה, יש להוסיף בסוף וסמוך לאפייה מפני שהאפקטיביות שלה מתחילה ברגע של מגע עם הנוזלים.
  • יש להקפיד, תמיד, לשמן את התבנית בטרם האפייה.
  • לקבלת מאפים פריכים מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת שתיווצר לחות בתנור
  • עוגת גבינה- כדי לעזור לעוגה לא ליפול ולשמור על הלחות המתאימה, מומלץ מאד לאפות את העוגה בחום נמוך של 150 מעלות ולשים את  התבנית בתוך תבנית ריקה  ובה ככוס וחצי מים.
  • בצק פריך – בעת הלישה והרידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.
  • כאשר אופים עוגה עם צימוקים רצוי לצפות את הצימוקים בקמח על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.

שלב האפייה:

  • מומלץ לחמם את התנור מראש.
  • מומלץ להקפיד לא להוציא את העוגה לפני סיום האפייה. פתיחה חוזרת של דלת התנור וחדירת משב אוויר קר עלולה לגרום לקריסתה.
  • ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה- אם העוגה חוזרת -היא מוכנה ואם נשאר בקע  – צריך לאפות עוד מספר דקות.
  • שיטה נוספת היא לתקוע קיסם או סכין דקה במרכז העוגה, אם הקיסם או הסכין יוצאים יבשים – העוגה מוכנה

שלב  ההגשה:

  • חיתוך עוגת קרם קרה- לטבול את הסכין במים חמים.
  • גירוד  שוקולד- בכדי להקל על הגירוד, מומלץ להקפיא את השוקולד לפני הגירוד.
הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות