בתי לא מעוניינת ללמוד בסמינר. האם ניתן לכפות זאת עליה?

עו"ד אריאל דרור
|
כ"ג ניסן התשע"ה / 12.04.2015 17:00
השאלה הופנתה לעו”ד אריאל דרור על ידי אשה גרושה החלוקה על בעלה בשאלת מקום לימוד ילדתם המשותפת • וגם: “בעלי הזכיר בצוואה רק את ילדינו, האם אני יכולה לפנות לבית המשפט במטרה לקבל חלק מהעיזבון”?

שאלה:

נישאתי לבעלי בשנת 1970. לפני כחודשיים הוא נפטר, וכאשר פתחנו את צוואתו, גילינו כי הוא הוריש את כל רכושו לילדינו, ואני כלל לא מוזכרת בצוואה. האם בכל זאת יש לי סיכוי לקבל חלק מהעיזבון?

 תשובה:

אם את סבורה כי אופן עריכת הצוואה נערך שלא כדין- לדגמה אם הייתה עליו השפעה לא הוגנת, או באם לא היה הוא כשיר לערוך צוואה- ניתן להגיש התנגדות, וזאת תוך 14 יום ממועד פרסום בעיתונות אודות הגשת בקשה לצו קיום צוואה לביה”ד הרבני או הרשם לענייני ירושה. באם לא תוגש התנגדות ו/או זו תדחה – הוראות הצוואה ישמרו. בנוסף, את יכולה לערוך הסכם בינך ובין ילדייך, במסגרתו תקבלי חלק מהעיזבון שיועבר להם, ככל שהם מסכימים לכך.

 שאלה:

אני מתחתן בעוד חודש וארוסתי הסכימה לערוך הסכם ממון, בו יוסדר גם נושא הגירושין, באם חיינו יקלעו למשבר. אני יודע כי הליך הגט בביה”ד עלול להיות ארוך. האם ניתן לקצר אותו במסגרת ההסכם?

 תשובה:

ניתן בהסכם לרשום מועדים להגשת בקשה מוסמכת למתן גט, לדוגמה תוך חודשיים ממועד עזיבת הבית, או מהמועד בו הוגשה תביעה לבית הדין/בית המשפט.

אולם, כידוע, על פי ההלכה, יש לתת גט ולקבל גט מתוך רצון, ועל כן, גם אם ירשם בהסכם כי הליך מתן הגט יתנהל תוך פרק זמן מסוים, האישה תוכל, למעשה, לעכב אותו באם לא תסכים לקבל את גטה. אציין כי ניתן לרשום סנקציה כספית בהסכם, אולם בכל מקרה – ביה”ד לא יגרש בני זוג ללא הסכמה.

שאלה:

בהסכם גירושין ביני לבין בעלי שאושר בבית המשפט נרשם כי בתנו תלמד בסמינר. אולם כעת, בהגיעה לגיל 15, היא הודיעה לנו כי ברצונה ללמוד בתיכון ממלכתי דתי. אני מסכימה לכך, אולם בעלי מתנגד. האם אכן הוא יכול לכפות על הבת לא לשנות את לימודיה?

תשובה:

את רשאית לפנות לביהמ”ש שאישר ההסכם ולבקש לשנות את הסעיף הרלונטי. ביהמ”ש יבחן את טובת הילדה. עצם העובדה כי בהסכם נרשמה סוג המסגרת – לא בהכרח אומרת שזו הטובה לה ביותר, ובאם ביהמ”ש יתרשם כי לקטינה ייטב בבית ספר אחר, ובהתחשב בגילה והבנתה – סביר להניח כי ישנה סעיף זה.

בכל שאלה ניתן לפנות אלינו למייל [email protected]

כל האמור במאמר זה לא בא במקום ייעוץ משפטי פרטני ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.