בסוף התברר לעדינה, שאריה דרעי כן יודע משהו על אבא שלה

שרי רוט
|
כ"ב כסלו התשע"ה / 14.12.2014 20:42
רק חודשיים חלפו מאז תקפה עדינה בר שלום את דרעי כששאלה: “מה הוא יודע על אבא?” • כעת היא הגיעה למסקנה שצדק – והתגייסה לש”ס • נשות ‘לא נבחרות לא בוחרות’ בטוחות שמועצת הנשים קמה בזכותן, אבל השאלה היא מה יקרה אחרי הבחירות • ואיך זה קשור לשבת בהקבלן 45 • שלוש הערות בשולי שילוב הבת הבכורה בגוורדיה של ש”ס

1.

רק חודשיים חלפו מאז יצאה הרבנית עדינה בר שלום בביקורת נוקבת נגד יו”ר תנועת ש”ס, ח”כ אריה דרעי. “מה הוא יודע על אבא?” – תהתה אז בתו הגדולה של הרב עובדיה יוסף זצ”ל.

היה זה כשדרעי התבטא בתקשורת כי לו הייתה מספרת לאביה על כוונתה להיכנס לחיים הפוליטיים – הייתה מודרת מביתו. “”13 שנה הוא לא היה בבית של אבא, אז הוא לא יכול להתיימר לדעת מה אבא היה חושב על כניסתי לפוליטיקה”, הנחיתה.

חודשיים חלפו – ועדינה הגיעה למסקנה די דומה. היא החליטה שלא להיכנס לזירה הפוליטית כחברת כנסת במפלגה כזו או אחרת.

אולי כי הבינה שהביקורת הצולבת עליה תהיה סביב הציר של “לא חרדית”, כפי שנוהגים לבקר את חברות תנועת ‘לא נבחרת לא בוחרת’; אולי משום שהבינה שכחברת כנסת תוכל להשפיע בערך כפי שהשפיעה ח”כ עדי קול ב’יש עתיד’.

2.

חודשיים אחרי, והשניים ישבו הערב על בימה אחת בבית ש”ס ברחוב הרטום בהר חוצבים, זה לצד זו. אפילו רעייתו של יו”ר ש”ס, יפה דרעי, לא העזה לעלות על הבמה, ונשארה בצל. היא אמנם תנהל את מועצת הנשים יחד עם עדינה, אבל לא היא זו שתעמוד בחזית.

מה הוביל את אריה דרעי לבצע מחווה שכזו לציבור הנשים? תלוי את מי שואלים.

בתנועת הנשים ‘לא נבחרות לא בוחרות’ משוכנעים שמדובר בתוצאה של הקמפיין שלהן.

“מטה ‘לא נבחרות לא בוחרות’ מברך על החלטת סיעת ש”ס ומועצת חכמי התורה להקים מועצת נשים בתנועה, צעד חשוב ומבורך שהתקבל בעקבות פעילות המטה.

“אנו שמחות לראות את הרבנית עדינה בר שלום, בתו של מרן הרב עובדיה זצוק”ל משתלבת בפעילות הפוליטית הרשמית בתנועת ש”ס ובכך מיישמת בפועל את תחילתו של הליך חשוב ופורץ דרך אותו חרטנו על דגלינו לטובת הנשים החרדיות בישראל.

“ברור לכולנו שהמשימה החשובה הזו שאת תחילתה אנו רואות הערב, אינה מסתיימת כאן. אנחנו ממשיכות קדימה וקוראות למפלגות החרדיות לאפשר גם לנשים לכהן כחברות כנסת בכנסת ישראל”.

מי שמביט בעין מפוקחת על ההליך ועל הצעד, מבין מיד שמדובר בצעד שהוא פרו-בחירות נטו. ההיגיון אומר שעדינה תשתתף בעיקר בקמפיין הבחירות, הרבה פחות בתהליכים שיתרחשו אחרי הבחירות. יתכן שהובטחו לה הבטחות מסוימות, שהפכו את ההליך לכדאי עבורה, אבל בכל הנוגע לכלל ציבור הנשים, לא סביר להניח שנראה שינוי ממשי.

ובכלל, האם מועצת חכמי התורה מודעת לצעד? אישרה אותו? אחרי הכול, ברקע קיים מכתבו החד-משמעי של נשיא מועצת חכמי התורה, חכם שלום כהן, נגד לימודים באקדמיה – ועדינה בר שלום לא ממש עומדת לסגור את ‘המכללה החרדית’ בראשה היא עומדת. להיפך. הצעד האחרון אמור לעזור לה לנהל אותה בהצלחה.

אז נכון שההבהרה שניתנה על ידי חכם שלום למכתבו הייתה, שנאסרת מכללה שאינה עומדת בפיקוח רבנים.

האם המכללה של עדינה עומדת בקריטריונים? טרם פורסם.

דרעי

3.

הצעד האחרון של שילוב עדינה בר שלום בש”ס, מזכיר קצת התרחשות שאירעה בהקבלן 45 בשבת לפני שבועיים.

לאחר חודשים של קרירות (הדדית?) הפתיע אריה דרעי את מתפללי בית הכנסת ‘של מרן’, כשהגיע לתפילת ערבית. לאחר התפילה נשאר במקום עוד זמן רב, ויצא יחד עם אחרוני המתפללים (כדי לוודאי שהכול ראו שהגיע?).

הוא לא הלך היישר לביתו, אלא טרח ועלה אל הבית שבקומה הראשונה, בירך בברכת ‘שבת שלום’ את הנוכחים, מנכ”ל ‘בד”צ בית יוסף’ רבי משה יוסף ורעייתו הרבנית יהודית. בינו לבין רבי משה התפתחה שיחה, שכללה בעיקר העלאת זיכרונות מחיי הרב זצ”ל, לצד הצגת כתבים מיוחדים של הרב, שחלקם הודפסו לאחר פטירתו ולזכרו.

לא הסתפק אריה בכך, ולמחרת – בצהרי יום השבת – הגיע גם לתפילת המנחה.

“ערבי בחירות”, חשבו לעצמם מתפללים פיקחים. האם יגיע לתפילות בבית הכנסת גם לאחר הבחירות? ימים יגידו.

מה שבטוח, שילובם של בני משפחת הרב – איציק סודרי, אחיה של הרבנית יהודית יוסף (דובר ואסטרטג מוכשר, בכך אין ספק) והערב, עדינה בר שלום, מסמלים את פתיחת מערכת הבחירות הסוערת, העתידה לעבור על תנועת ש”ס, הנלחמת על חייה לאחר הסתלקותו של מייסדה ומורה דרכה.