תפוח וקרמל: הקינוח הכובש • מתכון בוידאו ותמונות

שלמה בן חיים
|
כ"ז ניסן התשע"ד / 27.04.2014 08:46
רעיון טעים ויצירתי לתפוח קרמל: כך תכינו, שלב אחר שלב • הדרכה בליווי וידאו ותמונות

רעיון טעים ויצירתי לתפוח קרמל:

מערבבים במחבת בינונית  1/2 כוס מים בטבלת שוקולד נמס.

הקצף כדי לוודא שכל השוקולד התערבב. 

מוסיפים 1/2 כוס חלב קוקוס ומקציפים שוב. 

מפזריפ ג’לטין מלמעלה ומניחים לתמיסה לנוח כמה דקות. 

מחממים שוב על אש נמוכה/בינונית ומערבבים שוב’ עד שכל הג’לטין מעורב בתמיסה. 

מוסיפים 1/4 כוס סוכר ומבשלים מעט עד שהסוכר נמס כולו בתמיסה. אפשר להוסיף  צבע מאכל מועדף עד לקבלת צבע הקרמל הרצוי. לסיום אפשר לצקת 1/2 כוס שנאפס.

וכך מכינים:

קרמל ותפוח01

חתוכים כמה תפוחים לאורכם, בדיוק באמצע.

קרמל ותפוח02

מוציאים את תוכן התפוח בעזרת כף גלידה (או כל פטנט אחר).

קרמל ותפוח03

מניחים את חצאים תפוחים בתבנית (רצוי עם שקעים כלשהם).

קרמל ותפוח04

סוחטים מיץ לימון.

קרמל ותפוח05

מברישים את פנים התפוח בעזרת לימון על מנת למנוע את השחרתו.

קרמל ותפוח06

מכינים את הקרמל.

קרמל ותפוח07

ממלאים את חצאי התפוחים בתערובת הקרמל.

קרמל ותפוח08

מכניסים את התפוחים למקרר למספר שעות.

קרמל ותפוח09

חותכים את התפוחים – כל חצי תפוח ל-4 פלחים.

קרמל ותפוח10